Avižinė duona

Kokia ji nuostabi ❤️ Minkšta, drėgna, su traškia plūtele, tobulo skonio 💕 Aš tikrai kovojau su savimi, kad nesuvalgyčiau šio kepinio viena per vieną dieną 😄 Valios tikrai reikėjo įdėti 😄
Man ši duonytė prilygsta tobulam pyragui ar tortui užsidėjus ant jos pjaustyto banano ir truputį riešutų sviesto 💕😍
Ši duonytė tobulas augalinis kepinys 🌾 Jei medų pakeisite agavų ar klevų sirupu taps veganiška 🍃
Ar aš ją kepsiu dar? Oooo taip! Kitą sykį gal pabandysiu kepti ne saldų šios duonos variantą.
Siūlau Jums nedvejoti, o kepti! 🤗 Lauksiu Jūsų nuotraukų ir komentarų išbandžius 😊
✔️Reikės
🔸1 stiklinės moliūgo sėklų
🔸1/2 stiklinės riešutų
🔸1/2 stiklinės datulių
🔸1,5 stiklinės stambių avižinių dribsnių
🔸4 šaukštai avižų sėlenų
🔸1 šaukštas medaus arba natūralaus sirupo
🔸3 šaukštai aliejaus
🔸1,5 stiklinės vandens
🔸Žiupsnelio druskos
👉
✔️Gaminame
🔸Užmerkiame datules 30 min, paskui smulkiai supjaustome
🔸Riešutus supjaustome
🔸Visus ingredientus sumaišome, užpilame vandeniu ir palaukiame 15-20 min
🔸Sudedame tešlą į silikoninę arba kepimo popieriumi išklotą formą
🔸Kepame 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min
🔸Paskui atsargiai! Švelniai! Išimame kepinį ir padedame ant grotelių, padidiname temperatūrą iki 200° ir pakepame kol šonai apskrus 👌

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top