Blynų blynelių metas – Užgavėnės!
Smagi šventė, kurios metu žmonės varo žiemą iš kiemo, siekdami prišaukti greičiau ateinatį pavasarį. Žavi šventė, kurioje dar sutinkamos liaudies tradicijos, su tų metų humoro jausmu. Užgavėnės neatsiejamos nuo kaukių, blynų, Morės deginimo, Lašininio ir Kanapinio kovos. Per Užgavėnes visi pratę sočiai pavalgyti. O vaikai mėgsta persirengti ir eiti pas kaimynus su daina: Mes žydukai Lietuvos, norim blynų ir kavos, jeigu blynai nemaišyti – prašom pinigus krapštyti. Oooo jau blynų turbūt nedaugelis užmaišo, nes vaikai grįžta pilnu maišu saldainių ir prisirinkę pinigėlių.
O mes tuo tarpu eime kepti sočių blynų, o jų improvizacijų tikrai daug.. Šiandien aš noriu Jums pasiūlyti nesaldžių, maistingų blynų receptą. Blynų, kuriuose susipina vitaminai, mineralai, angliavandeniai ir baltymai.
Juk dabar tope šūkis: Daugiau daržovių! Todėl ir pas mane blynai su lašiša ir daržovėmis!
Blynai labai gardūs ir purūs, tikrai rekomenduoju. Visada galima sugalvoti derinių blynams ir jie nebūtinai turi būti saldūs. Kai miltai Kauno grūdai pasiūlė sukurti Užgavėnių receptą, sutikau ir pasiūliau kurti su pilno grūdo kvietiniais miltais.
- Šie miltai gamintojo priskiriami prie pačių sveikiausių kvietinių miltų.
- Miltams sumalti nėra pašalinamos selenos ir gemalai.
- Išlieka mikroelementai, vitaminai, skaidulinės medžiagos.
Žinau, kad mano tinklaraštis turi atrasti alternatyvų ir kitokių pasiūlymų ir idėjų. Parodyti, kad blynuose galima panaudoti ir kitokios rūšies miltus, juos sujungiant su daržovėmis.