Rizotas (it. Risotto) – šiaurės Italijos ryžių patiekalas, turintis įvairių atmainų. Daugelis rizotą ruošia su jam skirtais ryžiais, mūsų prekybos centrų lentynuose taip ir rasite. Aš gaminau iš paprastų ilgiagrudžių ryžių, nes kaip sakiau gaminau iš to kas buvo namie. Mano manymu taip yra geriausia!
Rizotas ruošiamas su įvairiais pagardais, aš pasirinkau moliūgą.
Pagrindinis Risotto – susmulkinti svogūnai pakepinami augaliniame aliejuje, po to sudedami sausi ryžiai ir visa tai pakaitinama. Kepinant svogūną pilamas vynas, jis suteikia patiekalui skonį ir aromatą. Nebijokite vyno pilame nedaug ir jis išgaruoja. Mano vaikai valgė ir savo porcijas suvalgė. Mano didžioji, ta kuri tikrai turi savo siaurą skonio spektrą pasakė SKANU, manau tai ir buvo didžiausias įvertinimas, bei noras pasidalinti su Jumis.