Rikotos sūrio pyragas su mangais – ypač lengvas, minkštas, purus. Pagrindui pasirinkau viso grūdo miltų lazdeles, kurios suteikė pikantišką sūrumą. Man labai patinka desertuose jausti sūrų skonį, toks desertas mano skoniu tampa dar gardesnis.
Pyragą gaminau savo atostogų proga, ilgai lauktos, todėl be deserto neįsivaizdavau.
Pagrindui nenorėjau kepti biskvito, parduotuvėje becukrių sausainių neradau, todėl pasirinkau viso grūdo miltų lazdeles. Ir nei kiek nenusivyliau! Gal pagrindas šiek tiek trapesnis, bet skonis kur kas geresnis. Sūrus, traškus prieskonis – tobulai susikomponavo.
Trinti mangai, praturtino ir suteikė lengvo skambesnio.
Lengvai paruošiamas, bet labai gardus.
Reikės:
- 2 mangų
- 150 ml agavų sirupo
- 2 indelių rikotos sūrio po 250 gr
- 200 g. 30% grietinėlės
- 30 g. želatinos
- 240 g. viso grūdo miltų lazdelių
- 100 g. sviesto
- laimo žievelės papuošimui