Šį tortą ruošiau su meile vieno gimtadienio progai. Paruošiau prieš savaitę ir palikau šaldiklyje. Labai gera savybė prancūziškų desertų tame, kad juos galima paruošti iš anksto ir palikti šaldiklyje. Dieną prieš šventę ištraukiame ir paliekame atsilaidinti šaldytuve.
Pagrindui kepiau biskvitą, bet taip pat puikiai tiks ir sausainių su svietu padas. Jam reiktų 400 g gaidelių sausainių ir apie 100 g sviesto (jį ištirpinti)
Biskvitui reikės:
- 4 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 100 g rudojo cukraus
- 120 g miltų
- 50 ml aliejaus
Kepame:
- kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi, plakame apie 5 min
- įpilame aliejų, išmaišome
- suberiame miltus, išmaišome
- kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min., kol paruduos