Balandėliai troškinti orkaitėje
Balandėliai – paprastas namų receptas, kuris mūsų visų virtuvėje karaliauja šimtmečius. Ir taip neišrasi čia dviračio kaip teigia liaudies išmintis.
Bet kiekviena šeimininkė turi savo variacijas, pamėgtus triukus. Pas mane kaip visada karaliauja sveikesnė versija, su savo mažomis smulkmenomis.
Balandėliuose naudoju ruduosius ryžius, nes būtent jie yra maistingi savo sudėtimi. Šiuose ryžiuose daug maistingų medžigų ir aišku ląstelėnos. Ir be tradicinio padažo.
Savuosius troškinau orkaitėje, puode su dangčiu. Toks gaminimo būdas man priimtiniausias, kadangi pašauni į orkaitę, nustatai laiką ir keliauji tvarkyti kitų namų reikalų.
Balandėlių pasiruošimas paprastas ir lengvas, reikia tik prisiruošti.
Reikės:
- 500 g. maltos mėsos
- česnako pagal skonį
- 1 svogūno
- 2 didelių morkų
- pusės puodelio rudųjų ryžių
- kopūsto
- šaukšto pomidorų pastos
- 2 šaukštų liesos grietinės
- prieskonių Mozzarella Tomato ir Ciberžolės
- himalajų druskos
- šaukšto ryžių miltų
- vandens
- aliejaus kepti