Lęšių sriuba su daržvėmis ir skrebučiu
Lęšių sriuba su daržovėmis- labai naudinga, maistinga ir skani.
Siekiant, kad mityba taptų pilnavertė, į racioną būtina įtraukti pupinius produktus. Pupiniai produktai padeda virškinimo sistemai ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Jei virškinimas sutrikęs, gerai nesuvirškinsime maisto, todėl organizmas neįsisavins visų maisto medžiagų, tad ilgainiui jų gali imti trūkti.
Lęšių nauda.
Lęšius rekomenduojama įtraukti į mitybos racioną, kadangi juose:
- gausu polifenolių, polifenoliai yra gerai žinomi dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių Plačiau
- baltymų šaltinis, viename puodelyje jų 18 g
- geležies
- skaidulų, todėl rekomenduojama valgyti kuo dažniau, tiems kieno virškinimo sistema sutrikusi
- folio rūgšties
- magnio
Todėl kviečiu pasigaminti skanią rudens sriubą.
Reikės:
- puodelio raudonųjų lęšių
- svogūno
- česnako
- morkos
- 2 bulvių
- pusės pasirinktos paprikos
- 1 pomidoro
- 2 saujų moliūgo
- 1,5 l vandens
- druskos
- citrinos griežinėlio
- kepimui aliejaus ir sviesto
- prieskonių Mozzarella Tomato Ciberžolės
Skrebučiams reikės:
- forminės duonos
- sviesto
- prieskonių persiladas
- tarkuoto mocarellos sūrio