harissa

Prieskoniai Harissa Chai Chai

2,45 

Harissa – tai aitriųjų paprikų pasta, aromatingas pagardas, gaminamas iš keptų raudonųjų paprikų ir gausiai gardinamas prieskoniais bei žolelėmis.

 

Prieinamumas: Liko 1 (galime užsakyti)

Kategorija:

Harissa – tai aitriųjų paprikų pasta, aromatingas pagardas, gaminamas iš keptų raudonųjų paprikų ir gausiai gardinamas prieskoniais bei žolelėmis.

Nors pirmiausia Harissa atsirado Tunise, bet ji labai populiari visoje Šiaurės Afrikoje ir Maroke. Tunise dažniausiai naudojama mėsos patiekalams (avienai ir ožkos mėsai), žuvies troškiniams su daržovėmis, kuskusui ir ankštiniams patiekalams gardinti, dažniausiai, avinžirnių sriuboms. Europoje mėgstama  įtrinti į mėsą ar gardinti baklažanus, o Izraelyje šis mišinys naudojamas kaip lavaše patiektų kebabų ar pitų padažas.

Taigi, drąsiai šiuo prieskonių mišiniu skaninkite sriubas, troškinius, užkandžius, mėsos, ryžių ar kuskuso patiekalus, naudokite marinuojant mėsą ir žuvį, maišykite į trinamus avinžirnius (gaminant humusą) ar bet kokią kitą užtepėlę, tepkite ant picos, maišykite su alyvuogių aliejumi ir tepkite ant duonos.

Norėdami pasigaminti prieskoninio aliejaus, tiesiog sumaišykite žiupsnelį „Harissos“ su alyvuogių aliejumi ir leiskite „pastovėti“.

Daugiau produktų

Sudėtis

Čili, paprikos, česnakai, kuminai, kalendros, druska.

Kiekis

50 gr.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Prieskoniai Harissa Chai Chai”

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Jums taip pat gali patikti…

Pirkinių krepšelis