Kūčių ir Kalėdų patiekalai

Kūčių ir Kalėdų patiekalai, receptai, idėjos

Kepta lašiša ciberžolės marinate

Kepta lašiša ciberžolės marinate

Kepta lašiša su ciberžolės marinatu Kepta lašiša su ciberžolės marinatu – sultinga, su savo skania ir spalvinga nata. Taip paruošta lašiša puikiai tiks ir šventiniam stalui. Visiems valgytojams labai patiko, nors kaip sakoma šiai žuviai nieko daug ir nereikia, bet gerai atrinkti prieskoniai kiekvieną patiekalą sugeba padaryti stebuklingu.  O ciberžolė? Ji turėtų būti dažniau naudojama …

Kepta lašiša ciberžolės marinate Skaityti daugiau »

Kepta skumbrės išklotinė

Kepta skumbrės išklotinė

Kepta skumbrės išklotinė Kepta skumbrės išklotinė – lengvas būdas kaip lengvai paruošti šią žuvį. Aš pati jeigu kepu skubrę, tai tik taip. Žuvis man patinka sav natūraliu skoniu. Skumbrė iškepa sultinga ir labai skani. Puikiai tinka tiek prie pietų, tiek šventiniam stalui, ar draugų vakarėliui. Reikės: skumbrės prieskonių žuviai citrinos sulčių Gaminame: nupjauname galvą, perpjauname …

Kepta skumbrės išklotinė Skaityti daugiau »

Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais

Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais

Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais  Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais – superinė! Idėja buvo tokia, kad ištradicinės mišrainės sukurti sveikatai palankų receptą. Nes mano moto yra atrasti savo alternatyvas, kad maistas būtų skanus ir sveikas! Mišrainė pavyko puikiai! Ragautojams patiko, net ir tiem kurie yra įpratę valgyti ją su majonezu. Tad …

Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais Skaityti daugiau »

salotos su vištiena ir vynuogėmis

Salotos su vištiena ir vynuogėmis

Salotos su vištiena ir vynuogėmis Salotos su vištiena ir vynuogėmis – tiek šventiniam stalui, tiek kasdienybėje. Labai geras būdas išnaudoti vakar keptą vištieną.  Salotos labai gaivios ir skanios. Vynuoges galite keisti mangais ar persimonais. Vaisius rinkimės saldesnius. Aš naudojau graikinus riešutus, galite keisti anakardžiais.  Dieną prieš kepiau vištą, kaip taisyklė jos visada lieka, tad salotos …

Salotos su vištiena ir vynuogėmis Skaityti daugiau »

kepta višta orkaitėje

Kepta višta orkaitėje

Kepta višta orkaitėje – skani ir sultinga Kepta višta orkaitėje – šeimos pietums arba šventiniam stalui. Iškepa labai sultinga ir skani vištiena. Šalia kepiau bulves su tuo pačiu marinatu, iškepė taip pat gardžiai. Vištieną įtrinus marinatu būtų gerai palaikyti bent pusvalandį, aš kepiau kątik įtrynus. Marinatui reikės: 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šaukštų balzaminio kremo, aš …

Kepta višta orkaitėje Skaityti daugiau »

kepta lydeka

Kepta lydeka

Kepta lydeka šventiniam stalui Kepta lydeka šventiniam stalui – skani, sultinga. Visai nertrukus visi susėsime prie bendro Šv. Kūčių stalo su savo šeima ir šiai dienai kaip pagrindinį patiekalą tikrai galime išsikepti lydeką.  Lengvas paruošimas, o skonis tikrai puikus. Istorija tokia, kad atnešė man neseniai sužvejotą žuvį ir sakė, pagalvojau kad tavo sekėjai dabar labai …

Kepta lydeka Skaityti daugiau »

Silkė su pievagrybiais Kūčių stalui

Silkė su pievagrybiais

Silkė su pievagrybiais Kūčių stalui Silkė su pievagrybiais Kūčių stalui – labai skani ir greitai paruošiama. Silkutė su grybais dažniausiai būna ant daugelio Kūčių stalų.  Daug šeimininkių mėgsta gaminti su savo surinktais džiovintais, šaldytais ar konservuotais grybais. Jums rinktis kokius naudoti. Aš siūlau paprastą, lengvą silkutės variantą su pievagrybiais. Reikės: 250 g. pievagrybių 1 didelės …

Silkė su pievagrybiais Skaityti daugiau »

Vieno kąsnio sumuštiniai

Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša

Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša šventiniam stalui Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša šventiniam stalui – švelni kreminio sūrio užtepėlė, kuri nepaliks abėjingų. Kai gaminau, namuose svečiavosi mama, jai ši užtepėlė labai patiko. Taip skanaiai išragavome. Todėl dar labiau norisi dalintis. Aš gaminau ant juodos duonos duoniukų, galite rinktis savo nuožiūra sumuštinukų pagrindą. Reikės: phiadelphia sūrio …

Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša Skaityti daugiau »

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top