Kepenėlių paštetas

Kepenėlių paštetas

▫️Gardus gi jis 🤍

❔Ar mėgstate❔Ar gaminate❔

▫️Šviežio, naminio skonio nepalyginsi su randamu parduotuvių lentynose..▫️o pasilepinti būtent taip ir gi reikia▫️Mes su namiškiais ir draugais skanavome su rugine duona, buvo labai gardu.. Visi išgyrė, todėl dalinuosi ir su Jumis..

➡️Bėgam gaminti, reikės:

▫️1,5 – 2 kg mėgstamų kepenėlių

▫️svogūnas

▫️maža galvutė česnako

▫️100 ml sauso balto vyno

▫️100 ml riebios grietinėlės

▫️70 gr sviesto + sviesto aplieti viršų

▫️pusės citrinos sulčių

▫️druskos, česnakinių pipirų, prieskonių mėsai be druskos

➡️Svogūną ir česnaką apkepiname

➡️Kepenėles kepame atskirai, turi būti truputį rusvos viduje, įpilame vyno, palaukiame kol išgarus.

➡️Tuomet įpilame grietinėlę ir porą min patroškiname.

➡️Inde sujungiame kepenėles su svogūnais ir česnakais, įpilame truputį susidariusio sultinio.

➡️Apibarstome prieskoniais, įdedame sviestą, įpilame citrinos sulčių ir sutriname.

➡️Sudėjus į formeles ištirpiname sviestą ir užpilame ant kepenėlių.

▫️Sviestui sustingus skanaujame ▫️



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *