Kai daržo derlius surinktas, visos šeimininkutės galvoja, interpretuoja savo rudens gėrybes dienos lėkštėse..
Aš ne išimtis! Vaikai valgė, sakė skanu, todėl spaudžiu ir dalinuosi
Reikės:
apie 1 kg mėgstamos mėsos, tik ne vištiena
svogūnas
česnako galvutė
2 morkosriekė moliūgo
2 – 3 šaukštai pomidorų padažo
200 -300 ml ryžių
vandens
prieskonių: druskos, plovui prieskonių, česnakinių pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių.
Gaminam:
mėsą iš anksto užsimarinuojame su mėsos prieskoniais, aš laikiau parąsvogūnus apkepiname, tuomet sudedame tarkuotas morkas, pakepinamesudedame mėsą ir viską kartu apkepiname – paskui įpilame vandens ir patroškiname apie 30 min.
suberiame tarkuotą moliūgą ir ryžius, užpilame vandens, vandens turi būti per 1-2 pirštus aukščiau. Vandens kiekį reguliuokite pagal mėgstamą tirštumą. Aš mėgstu drėgną plovą.
po 10 min. virimo įdedame česnako galvutę.
virimo pabaigoje pagardiname prieskoniais ir pomidorų padažu.
Skanių rudens atradimų