Plovas su moliūgu

💥💯Kai daržo derlius surinktas, visos šeimininkutės galvoja, interpretuoja savo rudens gėrybes dienos lėkštėse..

☺️ Aš ne išimtis! Vaikai valgė, sakė skanu, todėl spaudžiu 💯 ir dalinuosi ☺️➡️

Reikės:

▫️apie 1 kg mėgstamos mėsos, tik ne vištiena

▫️svogūnas

▫️česnako galvutė

▫️2 morkos▫️riekė moliūgo

▫️2 – 3 šaukštai pomidorų padažo

▫️200 -300 ml ryžių

▫️vandens

▫️prieskonių: druskos, plovui prieskonių, česnakinių pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių.

➡️Gaminam:

▫️mėsą iš anksto užsimarinuojame su mėsos prieskoniais, aš laikiau parą▫️svogūnus apkepiname, tuomet sudedame tarkuotas morkas, pakepiname▫️sudedame mėsą ir viską kartu apkepiname – paskui įpilame vandens ir patroškiname apie 30 min.

▫️suberiame tarkuotą moliūgą ir ryžius, užpilame vandens, vandens turi būti per 1-2 pirštus aukščiau. Vandens kiekį reguliuokite pagal mėgstamą tirštumą. Aš mėgstu drėgną plovą.

▫️po 10 min. virimo įdedame česnako galvutę.

▫️virimo pabaigoje pagardiname prieskoniais ir pomidorų padažu.

💥Skanių rudens atradimų💥

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top