Moliūgo pyragas – nes ruduo sąlygoja savo skonių asortimentą..
Pyragas be cukraus ir be šviesių kvietinių miltųdrėgnas su rudenišku cinkeliu
Reikės:
400 gr moliūgo
30 gr moliūgo sėklų
35 gr sviesto
100 gr viso grūdo kvietinių miltų
100 gr kukurūzų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušinių
1 apelsino žievelės
1 prinokusio banano
2 šaukštų medaus, jei norite saldžiau, galite dėti daugiau
1 – 2 a.š. cinamonopusės a.š. tarkuoto muskato riešuto
žiupsnelio druskos
Gaminame:
Moliūgą sutarkuojame su smulkia tarka
apelsino žievelę sujungiame su moliūgu
kiaušinius išplakame
sviestą ištirpiname
visus ingredientus tarpusavyje sujungiame, miltus su kepimo milteliais pačioje pabaigoje
kepame apie 40-50 min.