
Grūdėta varškė su agurku, keptais pomidorais ir žolelėmis – tobula pradžia dienai
Sotumas, paprastumas ir skonis viename. Grūdėta varškė – puikus baltymų šaltinis, todėl tokie pusryčiai arba lengva vakarienė ne tik pasotina, bet ir ilgiau išlaiko energijos jausmą. Kepti pomidorai priduoda natūralaus saldumo ir lengvo rūgštumo – tarsi mažas akcentas, kuris pakelia visą dubenį į kitą lygį. O šviežios žolelės – čia visa esmė. Krapai, kalendra, česnakas – jie ne tik pagyvina skonį, bet ir prisideda prie geresnio virškinimo. Kalendra man visada pirmoje vietoje – turi stiprų skonį, bet kai pripranti, sunku be jos įsivaizduoti tokius šviežius, lengvus patiekalus. Be to, ji veikia antibakteriškai ir palaiko organizmo detoksikaciją – paprasta, bet naudinga.
Ingredientai:
200 g grūdėtos varškės
1 trumpavaisis agurkas
2 česnako skiltelės
Sauja šviežių krapų
Sauja šviežios kalendros
Žiupsnelis persilado prieskonių
10–12 vyšninių pomidorų
1 šaukštas kedro riešutų
Rūkyta paprika
Juodos duonos riekė
Šlakelis alyvuogių aliejaus

Gaminimas:
Pomidorus kepu 200 °C orkaitėje apie 15 min – kol sutrūkinėja odelės.
Smulkiai supjaustau agurką, žoleles, česnaką. Sumaišau su varške, pagardinu persiladu.
Sausai pakepinu kedro riešutus, kol apskrunda.
Į dubenį dedu grūdėtą varškę, ant viršaus – keptus pomidorus, riešutus, rūkytą papriką.
Pakepinu duoną tosterių keptuvėje. Traškumas tinka.
Grūdėta varškė su agurku, keptais pomidorais ir šviežiomis žolelėmis – sveikas ir paprastas receptas pusryčiams ar vakarienei. Baltymai, skonis ir greita paruošti.