
Riešutų sausainiai – fotogeniškas skanėstas su istorija
Ar būna taip, kad viena kelionė tampa puikiausia recepto įkvėpimo istorija? Man taip nutiko neseniai, kai vykau į maisto fotografijos mokymus. Norėjau kažko paprasto, kaip visada greitai ir lengvai pagaminamo ir naudingo, tad iškepiau šiuos riešutų sausainius. Ir žinote ką? Jie ne tik puikiai atrodė kadre, bet ir pavergė visų dalyvių širdis bei skonio receptorius.
Šie riešutų sausainiai – sveikas, natūralus užkandis, kuriame netrūksta baltymų, gerųjų riebalų ir natūralaus saldumo. O dar ta nepakartojama riešutų tekstūra ir švelnus cinamono aromatas… Tikras stebuklas!
Riešutų sausainių receptas
Ingredientai:
Kupina sauja anakardžių
Kupina sauja valytų migdolų
Kupina sauja lazdyno riešutų
2 šaukštai karamelinio riešutų sviesto
2 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
Kupina sauja džiovintų šilkmedžių uogų (galima keisti razinomis)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 šaukštas medaus
1 kokosų aliejaus
1 kiaušinio baltymas

Gaminimas:
Riešutus pasmulkinu peiliu – ne per smulkiai, kad liktų traškumo.
- Medų ir kokosų aliejų ištirpinu.
Sumaišau visus ingredientus dubenyje, kol masė tampa vientisa.
Tešlą sudedu į silikoninę keksiukų formelę, šiek tiek spausdama, kad laikytųsi.
Kepu iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sausainiai gražiai apskrunda.
Rezultatas – burnoje tirpstantys, šiek tiek traškūs sausainiai su subtiliu saldumu ir giliu riešutų skoniu. Ir taip, jie tikrai fotogeniški!