Gardus gi jis
Ar mėgstateAr gaminate
Šviežio, naminio skonio nepalyginsi su randamu parduotuvių lentynose..o pasilepinti būtent taip ir gi reikiaMes su namiškiais ir draugais skanavome su rugine duona, buvo labai gardu.. Visi išgyrė, todėl dalinuosi ir su Jumis..
Bėgam gaminti, reikės:
1,5 – 2 kg mėgstamų kepenėlių
svogūnas
maža galvutė česnako
100 ml sauso balto vyno
100 ml riebios grietinėlės
70 gr sviesto + sviesto aplieti viršų
pusės citrinos sulčių
druskos, česnakinių pipirų, prieskonių mėsai be druskos
Svogūną ir česnaką apkepiname
Kepenėles kepame atskirai, turi būti truputį rusvos viduje, įpilame vyno, palaukiame kol išgarus.
Tuomet įpilame grietinėlę ir porą min patroškiname.
Inde sujungiame kepenėles su svogūnais ir česnakais, įpilame truputį susidariusio sultinio.
Apibarstome prieskoniais, įdedame sviestą, įpilame citrinos sulčių ir sutriname.
Sudėjus į formeles ištirpiname sviestą ir užpilame ant kepenėlių.
Sviestui sustingus skanaujame