Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais
Pupelių mišrainė su kepta duona ir obuoliais – superinė! Idėja buvo tokia, kad ištradicinės mišrainės sukurti sveikatai palankų receptą. Nes mano moto yra atrasti savo alternatyvas, kad maistas būtų skanus ir sveikas!
Mišrainė pavyko puikiai! Ragautojams patiko, net ir tiem kurie yra įpratę valgyti ją su majonezu.
Tad tiesog skubam gaminti.
Reikės:
- ruginės becukrės duonos
- baltų pupelių
- obuolių
- česnako
- Prieskonių Persiladas
- citrinos
- alyvuogių aliejaus
- medaus
Gaminame:
- duoną supjaustome kūbeliais ir paliekame 15 min. padžiūti
- duoną kepame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, 200 laipsnių orkaitėje kol apskrus
- pupeles užpilame vandeniu ir paliekame brinkti bent valandai, geriausiai per naktį, ryte pakeičiame vandenį
- pupeles išverdame, užvirusį vandenį nupilame ir įpilame naujai vandenį ir tuomet baigiame virti su žiupsneliu druskos
- obuolius supjaustome su žievelėmis
- česnaką išspaudžiame
- padažui: pusė citrinos sulčių, 2-3 šaukštai aliejaus, a.š. medaus – man užteko dubeniui
- visus ingredientus sujungiame, pagardiname prieskoniais.
Mišrainė bent 15 min. turi pastovėti.
Ingredientų kiekį dernkite pagal valgytojų kiekį ir skonio receptorius.