Lietiniai blynai su keptais obuoliais, pabandom?
Lietiniai blynai su keptais obuoliais iš avižų pieno – mano manymu puikūs. Rytoj jau šurmuliuos Užgavėnės, tad reikia blynų Užgavėnėms.
Kodėl gi nepabandžius išsikepti avižų pieno lietinius? Blynai pavyko išties puikiai. O tas įdaras iš keptų obuolių, cinamono ir medaus.. mmm.. Mastau ar tai kvepiančio pavasario ar prabėgusio rudens kuždesys… Kaip be bebūtų kartosiu ir žiemą ir vasarą..
Blynose miksavau šviesius speltos ir viso grūdo kvietinius miltus, aš visada už miksus!
Reikės:
Gaminame:
Lietniai
- išsukame kiaušinius su druskyte
- įpilame 250 ml avižų pieno
- išmašome
- suberiame miltus, gerai išmaišome, neturi likti gumuliukų
- įpilame 50 ml avižų pieno ir 50 ml vandens – turi gauti dabar skysta tešla
- pašildome aliejų ant keptuvės ir supilame į tešlą, išmaišome
- kepame toje keptuvėje kur šildėme aliejų, papildomai aliejaus nebepilame
Įdaras
- obuolius nuvalome ir smulkiai supjaustome
- apibarstome cinamonu
- kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min
- iškepus įdedame pagal skonį medaus ir išmaišome
Įdarą dedame ant išepto blyno, sukame ir apkepame keptuvėje.
Skanaus 🙂