Užkepti kotletai baklažanuose

Užkepti kotletai baklažanuose

Užkepti kotletai baklažanuose – labai skani pietų idėja, bei puikus artėjančių Šv. Velykų šeimos pietų stalo receptas. Tikrai lengvas paruošimas, o išvaizda ir skonis puikus.

Kotletai kepti orkaitėje visada yra greitas ir lengvas sprendimas, o kodėl gi tradicinio patiekalo nepadaryti šventiniu sau ir kitiems šeimos nariams?

Skubame gaminti, tikrai nenusivilsite!

Reikės:

  • apie 700 g. maltos mėsos (pas mane šerniena, bet puikiai tiks jautiena maišyta su kiauliena)
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 kiaušinio
  • pusės cukinijos
  • šaukšto kukurūzų miltų
  • 10 pievagrybių
  • 1 baklažano
  • 2 saujų tarkuoto mocarellos sūrio
  • prieskonių Žolelės mėsai  
  • žiupsnelio druskos
  •  Alyvuogių aliejaus kepimui
Užkepti kotletai
Užkepti kotletai
Užkepti kotletai

Gaminame:

  • baklažanus supjaustome plonai, apibarstome trupučiu druskos ir paliekame apie 10 min.
  • keptuvėje ant trupučio aliejaus apkepame iš abiejų pusių
  • cukiniją sutarkuojame su smulkia tarka ir išspaudžiame sultis ranka, mums reikės tik minkštimo
  • į faršą sudedame prieskonius, druską, cukinją, įtarkuojame česnaką, įmušame kiaušinį, sudedame miltus – gerai ranka išminkome, išmaišome
Užkepti kotletai
Užkepti kotletai
Užkepti kotletai
  • pievagrybius supjaustome skiltelėmis ir sudedame į trupučio aliejumi suteptą kepimo formą
  • faršo įmame po šauktą ir sudedame ant baklažano, susukame ir dedame ant pievagrybių
  • apibarstome sūriu
  • kepame apie 20 min 180 laipsnių orkaitėje

Skanaus 🙂

Daugiau sveikos mitybos receptų

Ypač tyras alyvuogių aliejus
Naudotas aliejus
Žolelės mėsai
Naudoti prieskoniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top