Pupelių ir bolivinės balandos mišrainė
Pupelių ir bolvinės balandos mišrainė – soti, maistinga ir labai gardi. Mišrainė, kurioje skoniai susipina tarpusavyje, o nauda mūsų organizmui slypi kiekviename ingrediente.
Sveikata – tai kiekvienas šaukštas, kuris atkeliaja pas mus. Sveikatą kuriame patys, kasdienės mitybos labirintuose.
Bolivinės balandos (Kynva) nauda žinoma daugeliui. Tai puikus skaidulų ir baltymų šalinis. Bolivinėje balandoje yra mangano, fosforo, vario, magnio. Kynva turi itin žemą glikemijos indeksą, todėl nesukelia cukraus lygio kraujyje šuolių.
Pupelėse gausu balymų, geležies, todėl patartina įtraukti į savo mitybą. Siūlau visuomet virti pupeles, taip gausite daugiau naudingų medžiagų ir skonis kur kas geresnis.
Reikės:
- puodelio virtų baltų pupelių
- puodelio virtos bolivinės balandos
- apie 10 mažų pomidoriukų
- 1 avokado
- saujos kepintų moliūgo sėklų
- 1 obuolio
- pusės mažo mėlynojo svogūno
- pusės nedidelės citrinos sulčių
- 1 a.š. medaus
- prieskonių persiladas
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminame:
- pomidoriukus supjaustome pusiau
- svogūną supjaustome smulkiai
- obuolį supjaustome kūbeliais
- sujungiame bolivinę balandą, pupeles, pomidorus, obuolį, moliūgo sėklas, svogūną
- apibarstome persiladu
- atskirame dubenėlyje sujungiame aliejų, medų, citrinos sultis – išmaišome
- supilame padažą į mišrainę, išmaišome
Skanaus 🙂
Naudoti produktai: