
Kepta lašiša su ciberžolės marinatu
Kepta lašiša su ciberžolės marinatu – sultinga, su savo skania ir spalvinga nata. Taip paruošta lašiša puikiai tiks ir šventiniam stalui.
Visiems valgytojams labai patiko, nors kaip sakoma šiai žuviai nieko daug ir nereikia, bet gerai atrinkti prieskoniai kiekvieną patiekalą sugeba padaryti stebuklingu.
O ciberžolė? Ji turėtų būti dažniau naudojama mūsų virtuvėje. Ji ne tik patiekalams suteikia ryškią geltoną spalvą, bet tai pat ciberžolė stiprus antioksidantas, todėl savyje turi savybių mažinančių uždegiminius procesus organizme, o taip pat lėtina senėjimo požymius.
Reikės:
- lašišos kepsnių (aš pirkau visą ir susipjausčiau, marinavau 5)
- česnako pagal skonį aš naudojau 4 skilteles
- apelsino
- prieskonių žuviai
- ciberžolės
- a.š. medaus
- a.š. tyro alyvuogių aliejaus


Gaminame:
- česnaką sutarkuojame smulkiai
- apelsino sultis išspaudžiame
- sudedama po a.š. ciberžlės ir 2 a.š. žuvies prieskonių
- įdedame medaus
- įpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome
- marinatu ištepame žuvį iš abiejų pusių
- palaikome marinate bent 15 mn. ir kepame 200 laispnių orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus 🙂
