Silkė su morkomis ir saldžia bulve
Silkė su morkomis ir saldžia bulve – dar viena puiki idėja šventinim stalui. Silkė yra populiari ir tarp tradicinių Lietuvos šventinių patiekalų, ypač Kūčių metu. Jos skonis ir tekstūra tapo simboliu ir neatsiejama Kūčių vakarienės dalimi.
Silkę galima derinti su įvairiais ingredientais. Šį kartą noriu Jums pasiūlyti paruošti silkę su virta saldžiąja bulve ir virta morka. Šios daržovės puikiai susikomponavo ir su keliais papildomais ingredientais sukūrė puikią skonių paletę.
Reikės:
- 1 morkos
- pusės didelės saldžios bulvės arba 1 mažos
- 200 g. silkės
- saujos kepintų saulėgrąžų
- 1 česnako skiltelės
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- saujos džiovintų spanguolių
- 1-2 šaukštų citrinos sulčių
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- prieskonių Persiladas
- krapų papuošimui
Gaminame:
- morką su saldžia bulve išverdame, atvėsus nulupame odeles
- daržoves sutarkuojame
- įdedame kepintas saulėgrąžas, spanguoles
- įtarkuojame česnaką
- įdedame pomidorų pastos
- išspaudžiame citrinos sultis
- įpilame aliejaus
- pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome
- ant viršaus išdėliojame supjaustytą silkę
- apibarstome krapais
Skanių ir Jaukių Jums švenčių..