G I M T A D I E N I O tortas>>>>
Šiemet norėjau lengvo… greitai paruošiamo… be pridėtinio cukraus… lengvesnį…
Šį tortą skanavome darbe, norėjosi pateikti kitokį torto variantą.. 🙂 Visiems labai patiko 🙂 Nors mastau, kad darbe aš visada laužau įprastinius tortų variantus 🙂
Rikotos sūris? Kodėl? Jis savyje turi lengvą saldumą ir puikų skonį. Rikotos sūris yra kur kas liesesnis, negu įprastinis desertams parenkamas maskarponės sūris.
Apatiniam sluoksniui pasirinkau sviestinį padą iš avižinių ir speltos miltų. Jeigu nesinori gaminti puikiai tiks sausainiai sutrinti su sviestu.
Viršutinis sluoksnis vaikiška becukrė tyrelė, kuri pati iš savęs yra saldi.
O kaip gi be cinkelio? Apelsino ar mandarino žievelė, juk sezonas prasidėjęs..
Reikės (21 cm forma):
Pagrindui:
- 110 gr speltos miltų
- 100 gr avižinių miltų
- Žiupsnelio druskos
- 100 g. sviesto
- Kiaušinio
- Šaukšto medaus
Vidurinis sluoksnis:
- 1 kg rikotos sūrio
- 200 gr kokosų kondensuoto pieno
- Apelsino ar mandarinų tarkuotos žievelės
- 45 gr želatinos
- 1 arb. šaukštelis vanilės
Viršutinis sluoksnis:
- 15 gr želatinos
- 300 gr vaikiškos tyrelės
Gaminame:
- Pagrindo ingredientus sutriname blenderiu ir paskui gerai išminkome rankomis. Tešlą suspaudžiame formoje ir padarome skylutes su šakute. Kepame apie 20 min 180 laipsnių orkaitėje.
- Išbrinkiname želatiną, pašildome ją ir palaukiame kol atvės. Į rikotą įtarkuojame apelsino žievelę, įdedame kondensuotą pieną ir vanilę. Viską gerai išmaišome. Supilame ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą kol sustings.
- Tyrelę sumaišome su želatina ir užpilame ant sustingusio torto.
Jeigu rikota sumaišyta su želatina sukris netyčia į gabaliukus, pašildykite masę, tuomet ji taps vientisa. Problema bus tame, kad želatina neatvėso iki reikiamos temperatūros.
Skanių atradimų 🙂