Pavasarinė mityba

Ajurveda skiria šešis metų laikus: žiemos pabaiga, pavasaris, vasaros pradžia, vasaros pabaiga, ruduo, žiemos pradžia. Kiekvienam sezonui ajurveda parenka savus mitybos įpatumus.


✔️Pavasaris – nuo kovo 15 iki gegužės 14


🔸Ypač patartina: mėsą valgyti saikingai arba išvis jos venkti. Vartoti daugiau sušildančių prieskonių, valgyti mežesnėmis porcijomis. Patartina valgyti spindulinių pupuolių, žaliųjų lapinių daržovių, medaus, gerti karšto vandens, eiti pasivaikščioti ir mankštintis.
🔸Valgyti sausesnių ir šiltesnių valgių, nepatartina šalti, sunkūs, riebūs ir skysti patiekalai.
🔸Vaisių valgyti mažai arba išvis jų atsisakyti.

✔️Nerekomenduojama:
🔺Persivalgyti ir užkandžiauti
🔺Valgyti vėlai vakare
🔺Vartoti sviestą ir sūrį, šaltą pieną, ledus ir šaltus desertus, gerti vandenį su ledu, jogurtą.