
Slyvų pyragas - sviestinis, labai gardus ir lengvai paruošiamas.
Slyvų pyragas vasaros laike būtinas. Slyvos sirpsta, asilepinkime jomis.
Aš labai mėgstu slyvas, ypač keptas. Dažnai išsikepu tiesiog orkaitėje ir gardinu košes ar ryto sumuštinius. O slyvų uogienes tiesiog dievinu, taip smagu kai kas pavaišina 🙂
O dabar apie pyragą, kepu tartaletę, nes tuomet galima išnaudoti daug slyvų. Tartaletė sviestinė, todėl labai gardi.
Mano mažylė tokia pat slyvų megėja.

Reikės:
- 170 gr sviesto
- 1 kiaušinio
- 100 gr kukurūzų miltų
- 150- 200 gr kvietinių aba šviesių speltos miltų
- a.š kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų medaus (jei saldžiau, dėkite daugiau) arba cukraus



Gaminame:
- miltus persijojame
- įberiame kepimo miltelius, druską
- sudedame sviestą, sutriname rankomis
- įmušame kiaušinį
- supilame šaukštą medaus
- gerai išminkome
- galima tešlą įdėti į maišelį ir 15 min į šaldytuvą
- formoje rankomis išspaudžiame tešlą, stenkimės, kad dugnas nebūtų storas, nes slyvos sultingos
- sudedame slyvas, apšlakstome medumi
- kepame 200 laipsnių apie 50-60 min.
Skanių atradimų

