Slyvų pyragas - sviestinis, labai gardus ir lengvai paruošiamas.
Slyvų pyragas vasaros laike būtinas. Slyvos sirpsta, asilepinkime jomis.
Aš labai mėgstu slyvas, ypač keptas. Dažnai išsikepu tiesiog orkaitėje ir gardinu košes ar ryto sumuštinius. O slyvų uogienes tiesiog dievinu, taip smagu kai kas pavaišina 🙂
O dabar apie pyragą, kepu tartaletę, nes tuomet galima išnaudoti daug slyvų. Tartaletė sviestinė, todėl labai gardi.
Mano mažylė tokia pat slyvų megėja.
Reikės:
170 gr sviesto
1 kiaušinio
100 gr kukurūzų miltų
150- 200 gr kvietinių aba šviesių speltos miltų
a.š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 šaukštų medaus (jei saldžiau, dėkite daugiau) arba cukraus
Gaminame:
miltus persijojame
įberiame kepimo miltelius, druską
sudedame sviestą, sutriname rankomis
įmušame kiaušinį
supilame šaukštą medaus
gerai išminkome
galima tešlą įdėti į maišelį ir 15 min į šaldytuvą
formoje rankomis išspaudžiame tešlą, stenkimės, kad dugnas nebūtų storas, nes slyvos sultingos