Slyvų pyragas

Slyvų pyragas - sviestinis, labai gardus ir lengvai paruošiamas.

Slyvų pyragas vasaros laike būtinas. Slyvos sirpsta, asilepinkime jomis. 

Aš labai mėgstu slyvas, ypač keptas. Dažnai išsikepu tiesiog orkaitėje ir gardinu košes ar ryto sumuštinius. O slyvų uogienes tiesiog dievinu, taip smagu kai kas pavaišina 🙂

O dabar apie pyragą, kepu tartaletę, nes tuomet galima išnaudoti daug slyvų. Tartaletė sviestinė, todėl labai gardi.

Mano mažylė tokia pat slyvų megėja.

Slyvų pyragas

Reikės:

  • 170 gr sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 100 gr kukurūzų miltų
  • 150- 200 gr kvietinių aba šviesių speltos miltų
  • a.š kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų medaus (jei saldžiau, dėkite daugiau) arba cukraus
Slyvų pyragas
Slyvų pyragas
Slyvų pyragas

Gaminame:

  • miltus persijojame
  • įberiame kepimo miltelius, druską
  • sudedame sviestą, sutriname rankomis
  • įmušame kiaušinį
  • supilame šaukštą medaus
  • gerai išminkome
  • galima tešlą įdėti į maišelį ir 15 min į šaldytuvą
  • formoje rankomis išspaudžiame tešlą, stenkimės, kad dugnas nebūtų storas, nes slyvos sultingos
  • sudedame slyvas, apšlakstome medumi
  • kepame 200 laipsnių apie 50-60 min.

Skanių atradimų

Daugiau receptų

Slyvų pyragas
Slyvų pyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų