Slyvų pyragas - sviestinis, labai gardus ir lengvai paruošiamas.
Slyvų pyragas vasaros laike būtinas. Slyvos sirpsta, asilepinkime jomis.
Aš labai mėgstu slyvas, ypač keptas. Dažnai išsikepu tiesiog orkaitėje ir gardinu košes ar ryto sumuštinius. O slyvų uogienes tiesiog dievinu, taip smagu kai kas pavaišina 🙂
O dabar apie pyragą, kepu tartaletę, nes tuomet galima išnaudoti daug slyvų. Tartaletė sviestinė, todėl labai gardi.
Mano mažylė tokia pat slyvų megėja.
Reikės:
170 gr sviesto
1 kiaušinio
100 gr kukurūzų miltų
150- 200 gr kvietinių aba šviesių speltos miltų
a.š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 šaukštų medaus (jei saldžiau, dėkite daugiau) arba cukraus
Gaminame:
miltus persijojame
įberiame kepimo miltelius, druską
sudedame sviestą, sutriname rankomis
įmušame kiaušinį
supilame šaukštą medaus
gerai išminkome
galima tešlą įdėti į maišelį ir 15 min į šaldytuvą
formoje rankomis išspaudžiame tešlą, stenkimės, kad dugnas nebūtų storas, nes slyvos sultingos
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai