
Pankolio salotos - sveikas ir maistingas pietų ar užkandžio pagardas.
Prisipažinsiu mano virtuvėje pankolis nėra dažnas svečias. Manau reiktų įtraukti dažniau jį į savo pirkinių krepšelį. Švieži pankoliai pilni vertingiausių maistinių medžiagų, vitamino C, folinės rūgšties, karotinoidų, geležies, kalio ir kalcio. Pankolio sėklose yra didelis kiekis baltymų, taip pat geležies, kalio, magnio, cinko, natrio, vitaminų C, A, B1, B2, B3. Daugiau apie pankolį rasite šiame straipsnyje.



Gavau šaunią dovaną iš Monini aliejų gamintojo, kurioje buvo įdėtas pankolis dovanų ir salotų receptas su juo. Todėl nutariau išbandyti ir pasidalinti su Jumis.
Receptą pasikoregavau šiek tiek pagal save, tad kviečiu gaminti ir skanauti kartu.
Salotos gaivios ir maistingos. Puikiai tiks tiek prie pietų stalo, tiek užkandžiui.
Reikės:
- pankolio
- 3 – 4 apelsinų
- 1 – 2 skilelių česnako
- kelių šaukštų kepintų saulėgrąžų
- mėgstamų prieskonių Paspaudę čia, galėsite išsirinkti tinkančius sau
- alyvuogių aliejaus
- iki 10 mėtos lapelių
Gaminam:
- Pankolio gumbą supjaustome
- nuo apelsinų nulupame odeles, vieną apelsiną pasiliekame (jo sulčių reikės salotų užpilui)
- apelsinus supjaustome, sujungiame su pankoliu
- įberiame saulėgrąžų
- įdedame mėtos lapelių
- apibarstome prieskoniais
- iš vieno apelsino išspaudžiame sultis, supilame ant salotų
- apšlakstome alyvuogių aliejumi
- išmaišome
Skanaus
