Mintis kilo apie lėtus savaitgalio rytus, kuomet nereikia skubėti, kuomet nereikia greitų pusryčių.. Nors sąlyginai kepta avižinė košė ir gi nėra ilgai ruošiamas pusryčių variantas. Lyginu savo rytus prieš darbą, kuomet turiu skubėti, laiko tikrai leidžiu sau nedaug.
Šeštadienio rytą parsinešiau iš šaldiklio paskutinį indelį šaldytų šilauogių, ech.. Lauksiu naujo derliaus 🙂 Taip kilo mintis, kad pasiilgau švelnaus ir kvapnaus keptų šilauogių aromato ir tirpstančio skonio. Juk tos keptos, ištryškusios uogytės turi savo vasaros skambesį. O rytas su kepta baltimine koše, praturtinta tirpstančiomis uogomis, ar gi ne namų jaukumu alsuojantis derinys..?
Kepta avižinė košė:
Šio ryto košė su kiaušiniu, todėl ji dar labiau praturtinta baltymais. Puikus ryto angliavandenių ir baltymų startas.
Kepta košė minkšta, su apskrudusia plūtele ir trykštančiomis uogomis.
Kas mėgsta saldesnius pusryčius – puikus variantas. Bananas suteikia košei lengvo saldumo.
Reikės:
1 banano
1 kiaušinio
50 gr avižinių dribsnių (aš naudojau smulkius)
100 ml nesaldinto avižinio pieno
1 a.š. cinamono
pusės puodelio šilauogių, galite ir daugiau, nuo jų skonis tik geresnis
šaukšto aliejaus
sviesto formai aptepti
Gaminam:
Bananą sutriname šakute.
Įmušame kiaušinį.
Įberiame cinamono ir išmaišome.
Įberiame avižinius dribsnius, išmaišome. Aš sutryniau blenderiu iki vientisos masės.
Įberiame uogų ir išmaišome (uogas dėjau šaldytas)
Įpilame aliejų, išmaišome.
Formą aptepame sviestu, kepame 200 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Mano kepė 20-30 min.
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai