Balandėliai troškinti orkaitėje
Balandėliai – paprastas namų receptas, kuris mūsų visų virtuvėje karaliauja šimtmečius. Ir taip neišrasi čia dviračio kaip teigia liaudies išmintis.
Bet kiekviena šeimininkė turi savo variacijas, pamėgtus triukus. Pas mane kaip visada karaliauja sveikesnė versija, su savo mažomis smulkmenomis.
Balandėliuose naudoju ruduosius ryžius, nes būtent jie yra maistingi savo sudėtimi. Šiuose ryžiuose daug maistingų medžigų ir aišku ląstelėnos. Ir be tradicinio padažo.
Savuosius troškinau orkaitėje, puode su dangčiu. Toks gaminimo būdas man priimtiniausias, kadangi pašauni į orkaitę, nustatai laiką ir keliauji tvarkyti kitų namų reikalų.
Balandėlių pasiruošimas paprastas ir lengvas, reikia tik prisiruošti.
Reikės:
- 500 g. maltos mėsos
- česnako pagal skonį
- 1 svogūno
- 2 didelių morkų
- pusės puodelio rudųjų ryžių
- kopūsto
- šaukšto pomidorų pastos
- 2 šaukštų liesos grietinės
- prieskonių Mozzarella Tomato ir Ciberžolės
- himalajų druskos
- šaukšto ryžių miltų
- vandens
- aliejaus kepti
Gaminame:
- kopūstą apverdame, kad nuimti lapus
- nuo lapų nupjauname kietą kotelio dalį
- į mėsą smulkiai įtarkuojame morką, česnaką, suberiame nevirtus ryžius, prieskonius mozarella tomato 1 a.š. ir druskytės – išmaišome
- imame kopūsto lapą, dedame šaukštą mėsos, susukame ir į puodą
- ant keptuvės pakepame svogūną, tuomet tarkuotą su burokine tarka morką, apkepus išspaudžiame česnaką, pagardiname pomidorų pasta, prieskoniais mozzarella tomato, druskyte ir išmaišome – išdeliojame ant balandėlių
- užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų
- pagardiname prieskoniai mozzarella tomato, ciberžole, druskyte, grietine
- apibarstome ryžių miltais ir šaukštu lengvai išmaišome viršų
- uždengiame dangčiu ir troškiname orkaitėje 1,5 val 200 laipsnių
Skanių atradimų