Ukrainietiški receptai šiuo metu socialiniuose tinkluose užima pirmąją vietą. Startavo šauni palaikymo akcija: kepame – aukojame
Gaminame Ukrainietiškus patiekalus, parduodame, o gautus pinigėlius aukojame
Aš pasirinkau kepti riestainius Kalita, kurie kepami gruodžio 13 dieną per Šventojo Andrėjaus šventę. Kepamas didelis riestainis, aš kepiau mažesnius, kad galėčiau kuo daugiau jų parduoti.
Šventojo Andrėjaus dieną skelbiama: Melskimės laimei, kepkime Kalitą ir nesipykime. Būtent šie perskaityti žodžiai supanavo, kodėl pasirinkau juos kepti. Manau Malda laimei ir skatinimas nesipykti, dabar kaip tik.. Tikėkime, aukokime
Beje šie restainiai šventės dieną aprišami raudona juostele, pakabinami aukštai, o jaunikiai turi pašokti ir atsikasti, o kiti vaikinai trugdo. Taip merginos renkasi jaunikius pagal jų apsukrumą.
Mano Kalita riestainiai kaip ir pridera tik su medumi, lengvai paruošiami ir labai skanūs.
Reikės:
500 gr miltų
200 ml šilto vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis druskos
a.š. kepimo miltelių
150 gr aguonų
2 – 3 šaukštai medaus į tešlą ir 2 šaukštai medaus aplieti
sauja smulkintų graikinių riešutų ir papuošimui
sauja džiovintų spanguolių arba razinų
Gaminame
miltus karu su vandeniu, aliejumi, druska ir kepimo milteliais sujungiame. Gerai išminkome.
suberiame aguonas, medų, riešutus, spanguoles – gerai išminkome
užklojame rankšluisčiu dubenį ir palaukiame 20 min
formuojame riestainius – papuošiame riešutais ir apšlakstome medumi
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai