Salotos su kepta lašiša - kaip kvapnu ir gardu!
Salotos su kepta lašiša – nepaprastai skanu. Man labai patiko toks derinys. Kvapnus padažas, bei kvapnūs ingredientai. Vien mandarinas, kokį kvapą ir skonį suteikia. Tikrai verta išsisaugoti ir bandyti ragauti!
Man patinka kurti, improvizuoti. Dažniausiai idėjos ir jų suderinamumas gimsta iš to ką randu namuose. Taip buvo ir šį sykį. Idėja kilo savaime. Manau tokie paprasti receptai ir žavi. Ką turime – iš to ir gaminame!
Lašišą gardinu žuvies prieskoniais, nuoroda Prieskoniai žuviai. Nepaprastai gardūs prieskoniai, jų sudėtis buvo kuriama bendradarbiaujant su virtuvės šefais. Kas man patinka Delicia’s prieskoniuose, kad jie stambaus malimo, manau tai suteikia jiems didesnį mano pliusą.
Paskui lašišą aptepame pomidorų pasta ir apkepame ant keptuvės. Atsargiai! Pomidorų pasta linkusi degti, tad kepam labai trumpai, be to lašišos negalima perkepinti, norint, kad ji liktų sultinga.
O dabar jau galima gaminti salotas:
- reikės salotų mišinio (parduotuvėse jų abstu)
- ant jo išdeliojame keptą lašišą
- supjaustome 5 saulėje džiovintus pomidorus. Juos visada nusausinu ant popierinio rankšluosčio.
- supjaustome porą (kiekis pagal skonį)
- apibarstome kepintomis saulėgrąžomis
- supjaustome griežinėliais vieną mandariną
- Visus ingredientus paeiliui dedame ant salotų
- padažui: šaukštas skysto medaus, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštas ar du citrinos sulčių, druskos pagal skonį, Chimichurri prieskonių 2 a.š. Nerealiai man patinka šis mišinys, jis vienas iš populiariausių turbūt visame pasaulyje, kas gi jo nežino. Nuoroda Prieskonių mišinys Chimichurri.
- apšlakstome salotas padažu
Skanių atradimų 🙂