
Vištienos kepsneliai su saldžia bulve – subalansuoti pietūs sportuojantiems
Po treniruotės reikia ko nors sotaus ir naudingo. Kūnui reikia „statybinių medžiagų“ – baltymų, gerųjų angliavandenių, šiek tiek riebalų ir žinoma – vitaminų bei mineralų. Šie vištienos kepsneliai su saldžiąja bulve – būtent toks patiekalas.
Juos labai paprasta pasigaminti, skonis puikus, o sudėtis – subalansuota ir naudinga organizmui. Įtraukiau juos į savo valgiaraštį todėl, kad po aktyvumo kūnui svarbu atkurti raumenų skaidulas, papildyti glikogeno atsargas ir palaikyti imuninę sistemą. O tai padeda padaryti tinkamas maistas.
Kodėl šis patiekalas naudingas?
✅ Vištienos krūtinėlė – liesas baltymas, kurio reikia raumenų atsistatymui. Tyrimai rodo, kad po fizinio krūvio suvartojus apie 20–30 g kokybiško baltymo, prasideda efektyvus raumenų atsistatymo procesas.
✅ Saldžioji bulvė – puikus sudėtinių angliavandenių šaltinis, palaiko energijos lygį, prisideda prie greitesnio glikogeno atstatymo raumenyse.
✅ Kiaušiniai – baltymai + sveikieji riebalai + vitaminai D, B12, cholinas.
✅ Kanapių sėklos – augaliniai baltymai, Omega-3, mineralai.
✅ Česnakas ir ciberžolė – natūralūs priešuždegiminiai produktai, padedantys mažinti uždegiminius procesus po fizinio krūvio.


Reikės:
1 vištienos krūtinėlės (smulkiai supjaustytos)
1/4 saldžiosios bulvės
3–4 česnako skiltelių
2 kiaušinių
1 šaukšto lukštentų kanapių sėklų
2 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų smulkinto kietojo sūrio
1 šaukšto avižinių miltų
- Saujos krapų
Rūkytos paprikos, ciberžolės, žolelių prieskonių mišinio, druskos – pagal skonį


Gaminimas:
Saldžiąją bulvę smulkiai sutarkuok.
Česnako skilteles taip pat smulkiai sutarkuok arba susmulkink spaustuku.
Vištienos krūtinėlę supjaustyk smulkiais gabaliukais.
Į dubenį sudėk vištieną, tarkuotą saldžią bulvę, česnaką, įmušk kiaušinius, grietinę, kanapių sėklas, smulkintus krapus,sūrį, avižinius miltus ir visus pasirinktus prieskonius.
Viską gerai išmaišyk, kad masė būtų vientisa.
Rankomis formuok nedidelius kepsnelius ir dėk ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepk įkaitintoje orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 25–30 minučių, kol gražiai apskrus.
Patiekiu su grikiais ir šviežiomis daržovėmis, alyvuogėmis – tai visavertis, subalansuotas pietų lėkštės derinys.