
Kiaušinienė su varškės sūriu, keptais pomidorais ir špinatais
Valgiau šiuos gardžius pusryčius iškart po bėgimo, nes per pirmąją valandą po treniruotės kūnas labiausiai „išalksta“ angliavandenių ir baltymų – tai vadinamasis anabolinis langas. Kiaušinienė su varškės sūriu, keptais pomidoriukais ir špinatais ne tik aprūpina greitai pasisavinamais baltymais, bet ir padeda atstatyti išeikvotas glikogeno atsargas lėtai įsisavinamų angliavandenių dėka. O traški duona su avokadu ir papildoma varškės sūrio porcija suteikia ilgalaikį sotumo pojūtį ir užtikrina, kad raumenys greičiau atsigautų gaudami baltymų.
Ingredientai
1-2 vidutinio dydžio kiaušiniai
Varškės sūrio Žagarės tipo, 4-5 gabalėliai arba kiek norisi
100 g mažų pomidoriukų (cherri), perpjautų per pusę
1 sauja šviežių špinatų (apie 30 g)
1–2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyto
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Persilado prieskoniai pagal skonį
Papuošimui naudojau saulėgrąžų daigus, kurie užaugo pas mane vazonėlyje
2 riekelės pilno grūdo arba ruginės duonos
Prinokusio avokado

Gaminimo eiga
Įkaitink keptuvę ant vidutinės–žemos ugnies.
Įpilk ½ v. š. alyvuogių aliejaus, Įdėk perpjautus pomidoriukus, pjaustytus špinatus, suberk česnaką ir trumpai pakepink (apie 30 s).
Ant iškepusių pomidoriukų tolygiai paskirstyk varškės sūrį.
Dubenyje išplak kiaušinius.
Išplaktus kiaušinius supilk ant pomidorų ir varškės sūrio, paskirstyk tolygiai.
Ant viršaus užbarstyk persilado prieskonius.
Duonos riekeles apkepk skrudintuvėje arba sausoje keptuvėje iki traškumo.
Avokadą sutrink šakute, pagardink trupučiu citrinos sulčių. Tepk ant karštų skrebučių.
Ant avokado skrebučių dėk kelis gabalėlius kepto varškės sūrio, pagardink daigais.
- Skanių atradimų 🙂