Lašiša su pomidorais

Lašiša su pomidorais

Lašiša su pomidorais

Lašiša su pomidorais – Ieškote sveiko ir skanaus patiekalo, kurį lengva pagaminti? Šis lašišos su pomidorais receptas yra būtent tai, ko jums reikia! Lašiša marinuojama apelsino sultyse ir pesto, troškinama su pomidorais, česnakais ir bazilikais – ypač minkšta.

Šį receptą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį. Galite naudoti vištieną, arba pridėti kitų daržovių, tokių kaip paprikos, cukinijos ar svogūnai. Taip pat galite naudoti skirtingus pesto padažus arba netgi pagaminti savo.

Ingredientai:

  • 800 g. lašišos filė
  • 5 pomidorų
  • pusės apelsino sulčių
  • 2 a.š. pesto padažo
  • 6 skiltelių česnako
  • Sauja šviežių bazilikų lapų
  • pusė apelsino, supjaustyto griežinėliais (be žievelės)
  • Druska, prieskoniai pagal skonį
  • 100 g fetos sūrio
Lašiša su pomidorais
Lašiša su pomidorais
Lašiša su pomidorais

Troškinimui naudojau LattHome emaliuotą ketaus troškintuvą, jis tinka visų tipų viryklėms, įskaitant orkaitę ir indukcines. Patvarus ir atsparus. Klasikinis ir elegantiškas dizainas, lengvai valomas. Dangtis su lietaus efektu, kondensatas, susidarantis gaminant, vėl krenta ir sudrėkina maistą, maksimaliai padidindamas skonį.

https://www.latthome.lt/nuolaidos kodas skonioburtai 

ketaus puodas troškintuvas
lašiša su pomidorais

Gaminimo eiga:

  1. Lašišos filė supjaustykite į vienodus gabalėlius.
  2. Dubenyje sumaišykite apelsino sultis ir pesto. Aptepkite lašišą ir marinuokite 15 minučių.
  3. Pomidoruose įpjaukite odeles, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 min., nuimkite odeles ir supjaustykite kūbeliais.
  4. Nulupkite česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite.
  5. Baziliko lapus nuplaukite ir supjaustykite.
  6. Į puodą įpilkite aliejaus, sudėkite lašišą, ant viršaus pomidorus, česnaką, bazilikus, apelsino griežinėlius, druską ir prieskonius. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
  7. Atidengus, apibarstykite fetos sūriu.

Patarimai:

  • Vietoj pesto galite naudoti alyvuogių aliejų ir šviežias žoleles.
  • Patiekite lašišą su ryžiais, bulvėmis ar makaronais.
  • Jei norite aštresnio patiekalo, galite įdėti šiek tiek aitriųjų paprikų.
  • Šį receptą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip paprikos, cukinijos ar svogūnai.

Skanaus!

Mitybos papildymui:

BalanceOil+ Žuvies taukai Zinzino
BalanceOil+ Žuvies taukai Zinzino
Multivitaminai Vaikams Multify Zinzino
Multivitaminai Vaikams Multify Zinzino
Xtend
Xtend

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top