
Traškūs sumuštiniai su keptomis kanapių sėklomis (pusryčiams ar užkandžiams)
Traškūs sumuštiniai su keptomis kanapių sėklomis (pusryčiams ar užkandžiams) – skanūs ir maistingi sumuštiniai, puikiai tinkantys pusryčiams ar užkandžiams. Kepta duona suteikia traškumo, o keptos kanapių sėklos – riešutų skonio ir papildomos baltymų. Pasirinkite savo mėgstamiausią užtepėlę ir mėgaukitės!
Skanavau juos mažus, supjaustytus trikampėliais svečiuose ir nelikau abėjinga. Ryta skubėjau ruošti sau pusryčiams. Sužavėta!
Ingredientai:
- tamsios bemielės, becukrės duonos
- mėgstamos užtepėlės, aš rinkausi varškės su žolelėmis, taip pat puikiai tiks gvakamolė ar humusas
- kanapių sėklų
- česnako
- aliejaus
Kiekių nerašau, nes tiesiog derinkite pagal valgytojų skaičių.

Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Duoną paskleiskite ant skardos ir apšlakstykite aliejumi, kepkite orkaitėje 10 minučių, kol apkeps ir taps traški.
- Kol duona kepa, keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite kanapių sėklas, 2-3 minutes.
- Išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet ištrinkite česnaku.
- Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite mėgstamą užtepėlę.
- Ant užtepėlės pabarstykite keptas kanapių sėklas.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį (aš negardinau, man skonių užteko).
- Patiekite ir mėgaukitės!
Skanaus 🙂