Traškūs sumuštiniai su keptomis kanapių sėklomis (pusryčiams ar užkandžiams)
Traškūs sumuštiniai su keptomis kanapių sėklomis (pusryčiams ar užkandžiams) – skanūs ir maistingi sumuštiniai, puikiai tinkantys pusryčiams ar užkandžiams. Kepta duona suteikia traškumo, o keptos kanapių sėklos – riešutų skonio ir papildomos baltymų. Pasirinkite savo mėgstamiausią užtepėlę ir mėgaukitės!
Skanavau juos mažus, supjaustytus trikampėliais svečiuose ir nelikau abėjinga. Ryta skubėjau ruošti sau pusryčiams. Sužavėta!
Ingredientai:
tamsios bemielės, becukrės duonos
mėgstamos užtepėlės, aš rinkausi varškės su žolelėmis, taip pat puikiai tiks gvakamolė ar humusas
kanapių sėklų
česnako
aliejaus
Kiekių nerašau, nes tiesiog derinkite pagal valgytojų skaičių.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Duoną paskleiskite ant skardos ir apšlakstykite aliejumi, kepkite orkaitėje 10 minučių, kol apkeps ir taps traški.
Kol duona kepa, keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite kanapių sėklas, 2-3 minutes.
Išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet ištrinkite česnaku.
Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite mėgstamą užtepėlę.
Ant užtepėlės pabarstykite keptas kanapių sėklas.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį (aš negardinau, man skonių užteko).
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai