
Vafliai - Minkšti ir Skanūs - Receptas
Vafliai – Šeimos pusryčiams, lėtiems savaitgalio pusryčiams.
Vafliai kai savaitgalio rytais dažniausiai šaltuoju sezonu niekur neskubam, lėtai išsirobščiam iš lovų, mėgstam patingėti ir neskubėti. Namai, kvepiantys kepinais subtiliai paskleidžia jaukaus savaitgalio aromatą, tarsi melodija sklindanti iš kartu, paskui kurią norisi lėkti.
Mažos rankytės čiumpa vieną po kito, delioja uogas ir skanauja su šypsena. Jauku.. šilta.. gera..
Eime pusryčiauti kartu..
Reikės:
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 obuolio (nulupame žievelę)
- 200 ml. pieno
- 100 g. šviesių speltos miltų
- 50 g. kukurūzų miltų
- 80 g. sviesto (išlydome)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- pusės a.š. cinamono



Gaminame:
- kiaušinius išsukame su žiupsneliu druskos
- įpilame pieną, išmaišome
- sutarkuojame smulkiai obuolį
- pagardiname cinamonu
- supilame sviestą – išmaišome
- suberiame miltus su kepimo milteliais – išmaišome
- kepame forminėje keptuvėje, jeigu neturite, kepkite paprastoje keptuvėje.