ŠV. KŪČIŲ IR KALĖDŲ STALO RECEPTAI IR IDĖJOS

Šventės lekia, skuba.. ir vis artėja.. Mintyse daug idėjų šventiniam stalui, bei dovanoms.. Bet juk būna dienų kai įkvėpimo ir minčių visai nebūna.. Todėl aš labai norėčiau Jus įkvėpti gaminti, kurti, ieškoti ir atrasti.. Nes tai kas pagaminta mūsų rankomis, iš širdies visada suteikia atokvėpį kitų širdyse..

Man šis šventinis laikotarpis kupinas įkvėpimo, naujų idėjų ir minčių. Nors jis tikrai kupinas darbų, tačiau aš be kūrybos negaliu. Kuriant aš augu, kvėpuoju.. Galvoje sukasi daug idėjų, jau išsikėliau sau naujus tikslus kitiems metams, labai tikiuosi, kad man pavyks.. Juk visada kartoju kai nori viskas įmanoma, reikia tik labai norėti ir siekti to…

Palinkėsiu tiek sau, tiek kiekvienam iš Jūsų, kad šventės būtų šiltos, jaukios, skanios, dosnios brangių žmonių šiluma ir dėmesiu.. Kad visi tikslai ir siekiai kitais metais būtinai išsipildytų su kaupu..

Pristatau Jums savo šventines idėjas.. 😊

  1. MIŠRAINĖ SU BUROKĖLIAIS IR BROKOLIU
  • Vienas didelis virtas arba keptas burokėlis (aš kepu folijoje, orkaitėje (šis būdas man labai patiko))
  • Mažas brokolis (mano apvirtas)
  • Žalias obuolys
  • 100 gr Feta arba daugiau
  • 60 gr moliūgo sėklų
  • Citrinpipiriai, čili pipiriukai, druska
  • Šauktas alyvuogių aliejus
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Supjaustome burokėlį, brokolį, obuolį – sujungiame
  • Įpjaustome fetą
  • Įberiame sėklų
  • Padažui sumaišome aliejų, medų ir citrinos sultis
  • Viską kartu sumaišome

2. SUMUŠTINIAI SU TUNU

  • Duonos
  • Philadelphia užtepėlės
  • Tuno aliejuje
  • Konservuotų kukurūzų
  • Mėlynojo pelėsinio sūrio
  • Graikiškų riešutų
  • Ant duonos užtepame philadelphią užtepėlę
  • Paskui tuną
  • Kukurūzus
  • Sūrį
  • Riešutus

3.KALĖDINIAI MEDAUS SAUSAINIAI

  • 200 gr. medaus
  • 15 gr. meduolių prieskonių
  • 120 gr. sviesto
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
  • 400 – 450 gr. kvietinių miltų
  • Medų su prieskoniais, ištirpiname
  • Įmaišome kepimo miltelius
  • Ištirpiname sviestą kartu
  • Atvėsus, įmušame kiaušinį, išmaišome
  • Beriame miltus, maišome, minkome
  • Tešlą į maišelį ir 30 min. į šaldytuvą
  • Ištraukus palaukiame apie 20 min, tuomet kočiojame, žaidžiame su formelėmis ir kepame.

4. SILKĖ SU BUROKĖLIAIS

  • Virtų arba keptų burokėlių
  • Silkės
  • Žalių obuolių
  • Citrinos sulčių
  • Mėgstamo aliejaus
  • Skanių prieskonių, aš naudojau paprikų miksą
  • Kepintų, sūdytų saulėgrąžų
  • Gaminti galima sluoksniuojant, tiek pat ir sumaišant visus ingredientus

5. KVAPNI LAŠIŠA

Aš kepiau du kepsnius, jeigu kepsite daugiau, didinkite ingredientų kiekį.

  • 2 skiltelių česnako
  • Kupiną saują krapų
  • Pusės šaukšto medaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Pagal skonį druskos, pipirų

  • Ruošiam marinatą, česnaką išspaudžiame, krapus supjaustome ir viską sujungiame
  • Idealu palaikyti apie 20 min marinate, tuomet kepti apie 15 min., lašišos nereikia perkepti, kad išliktų sultinga
  • Kepant ant viršaus uždėjau citrinos griežinėlių

6. AGUONŲ PYRAGAS (be glitimo)

  • 100 gr. aguonų
  • 3 kiaušiniai
  • 2 prinokę bananai
  • 2 šaukštai medaus
  • 3 šaukštai ryžių miltų
  • 100 gr. kepintų graikinių riešutų
  • Kiaušinius išplakame iki putų
  • Bananus sutriname šakute
  • Riešutus pasmulkiname
  • Sujungiame kiaušinius, aguonas, bananus, riešutus
  • Įpilame ištirpintą medų
  • Įberiame 3 šaukštus ryžių miltų, gerai išmaišome
  • Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 20-30 min.

7. KALĖDINĖ GRANOLA DOVANOMS

Valgom su pienu, gardinam jogurtus, pudingus, košes arba tiesiog kramsnojam su arbata. Gaminau didesnį kiekį, pakavau į stiklainius, kuriuos aprišau blizgančiu audiniu ir juostele.

  • 800 gr. avižinių dribsnių
  • 200 gr. riešutų
  • 200 gr. moliūgo sėklų
  • 3 apelsinai – jų sultys ir žievelės
  • 5 kupini šaukštai medaus – ištirpiname
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus – ištirpiname
  • Cinamonas, jeigu mėgstame
  • Birius produktus sumaišome
  • Apelsino sultis išspaudžiame, žievelę sutarkuojame
  • Įpilame medų, aliejų.
  • Svarbu, kepame vis pamaišydami orkaitėje iki rudumo. Neapleidžiame!

8. SAUSAINIŲ PAKAVIMAS DOVANOMS

🎁Rankų darbo dovanėlė – aš jas labai vertinu❤️ Kepėm sausainius, kuriuos paskui pakavome į popierinius maišelius, kuriuos aprišome kaspinu.

Aš su savo mažom damutėms, piešėm ant maišelių snaiges, rašėm šiltus palinkėjimus. Kai mažos rankytės prisideda prie dovanų gaminimo ir pakavimo, dovanų sklindanti šiluma persiduoda dar labiau…❤️

Ir nereikia būti kepėju ar menininku, kad sukurti kupiną meilės dovaną❤️

🎁 Ir čia svarbiausia iš širdies į širdį❤️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Pirkinių krepšelis