Lęšių ir moliūgo sriuba

Lęšių ir moliūgo sriuba

Lęšių ir moliūgo sriuba

Lęšių ir moliūgo sriuba – labai gardi! Puiki galimybė į mitybą įtraukti daugiau ankštinių. Nenustoju kartoti, kad ankštiniai mums būtini.

Lęšių sriuba su moliūgu gali būti labai naudinga dėl keleto priežasčių:

  1. Baltymai ir Geležis: Lęšiai yra puikus augalinis šaltinis baltymų ir geležies. Baltymai būtini organizmui, yra esminės amino rūgštys, kurios padeda atstatyti audinius ir palaiko imuninę sistemą. Geležis yra svarbi kraujo ląstelėms ir deguonies pernešimui organizme.

  2. Skaidulos: Lęšiuose yra daug skaidulų, kurios yra naudingos virškinimo sistemai. Skaidulos prisideda prie normalaus virškinimo, padeda išlaikyti sveiką svorį ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

  3. Vitaminai ir Mineralai: Lęšiuose yra įvairių vitaminų ir mineralų, tokių kaip folio rūgštis, magnis ir kalis, kurie svarbūs organizmo funkcijoms ir sveikatai.

  4. Moliūgas: Moliūgai turtingi skaidulomis. Jie taip pat turi vitamino A, C ir kai kurių B grupės vitaminų. Moliūgų antioksidantai gali padėti apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų.

  5. Maistingumo ir Sotumo Jausmas: Lęšių sriuba su moliūgu maistinga ir suteikia ilgalaikį sotumo jausmą dėl lėtai virškinamų angliavandenių ir aukšto baltymų kiekio.

Sriuba su lęšiais ir moliūgu yra ne tik skani, bet ir subalansuotos sveikos mitybos patiekalas, suteikiantys organizmui įvairių maistinių medžiagų. Svarbu atsiminti, kad įvairiapusė ir subalansuota mityba yra pagrindas sveikai gyvensenai. 

Reikės:

  • 1,2 kg muskatinio moliūgo
  • 200 g. raudonų lęšių
  • česnako galvutės
  • svogūno galvutės
  • 1 didelė morka
  • a.š. ciberžolės
  • a.š. prieskonių Mozzarella Tomato
  • druskos
  • vandens, kad apsemtų (apie 500 ml.)
  • pagardui kepintos sėklos, sūris
Lęšių ir moliūgo sriuba
Lęšių ir moliūgo sriuba

Gaminame:

  • daržoves nuvalyti ir supjaustyti
  • sudėti daržoves į puodą, įberti lęšius, užpilti vandeniu
  • virti apie 10 min., svarbu nepervirti, kad išsaugoti daugiau naudingų savybių
  • virimo pabaigoje gardiname prieskoniais, druska
  • išvirus sutriname

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Naudoti prieskoniai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų