Kalėdiniai sausainiai yra puiki tradicija šventiniam laikotarpiui. Kepti sausainius gali būti smagi ir kūrybiška veikla su vaikais, o galutinis rezultatas yra skani ir kvapni arbata su sausainiais.
Vaikams aišku smagu ir dekoruoti iškeptus sausainiukus, mano turbūt šio proceso laukia labiau, negu kepimo 🙂
Reikės:
150 g. sviesto
2 šaukštų medaus
1 šaukšto klevų sirupo
1-2 a.š. sausainių prieskonių
400 g. miltų
1 kiaušinio
Gaminame:
sviestą kartu su medumi ištirpiname ant silpnos kaitros
kiaušinį išsukame šakute
ištirpusį sviestą ir medų supilame į dubenį, įpilame klevų sirupą
suberiame 50 g. miltų, prieskonius, išmaišome
supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome
beriame palengva likusius miltus, gerai išminkome
paliekame valandai šaldytuve, uždengus
Sausainiukus kepame 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje, kol apskrus.
Atsiminkite, kad svarbiausia yra džiaugtis kiekvienu žingsniu ir rezultatu. Kalėdinis sausainių kepimas gali būti ne tik skanus, bet ir džiugus būdas švęsti šventes su artimaisiais ir draugais.
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai