
Kalėdiniai sausainiai
Kalėdiniai sausainiai yra puiki tradicija šventiniam laikotarpiui. Kepti sausainius gali būti smagi ir kūrybiška veikla su vaikais, o galutinis rezultatas yra skani ir kvapni arbata su sausainiais.
Vaikams aišku smagu ir dekoruoti iškeptus sausainiukus, mano turbūt šio proceso laukia labiau, negu kepimo 🙂
Reikės:
- 150 g. sviesto
- 2 šaukštų medaus
- 1 šaukšto klevų sirupo
- 1-2 a.š. sausainių prieskonių
- 400 g. miltų
- 1 kiaušinio


Gaminame:
- sviestą kartu su medumi ištirpiname ant silpnos kaitros
- kiaušinį išsukame šakute
- ištirpusį sviestą ir medų supilame į dubenį, įpilame klevų sirupą
- suberiame 50 g. miltų, prieskonius, išmaišome
- supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome
- beriame palengva likusius miltus, gerai išminkome
- paliekame valandai šaldytuve, uždengus
Sausainiukus kepame 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje, kol apskrus.
Atsiminkite, kad svarbiausia yra džiaugtis kiekvienu žingsniu ir rezultatu. Kalėdinis sausainių kepimas gali būti ne tik skanus, bet ir džiugus būdas švęsti šventes su artimaisiais ir draugais.
Gražių ir jaukių Jums švenčių 🙂
