
Graikiško jogurto blynai - gardūs ir lengvai paruošiami pusryčiai!
Graikiško jogurto blynai – sekmadieniui! Pas mus tokia sekmadienio tradicija kepti ryte blynus. Blynai – vaikų maistas. Mano panelės labai juos mėgsta. Kepam juos įvairius. Valgome su uogomis. Šaltuoju sezonu valgome savo šaldytas uogas.
Blynai su graikišku jogurtu – purūs, minkšti ir tikrai gardūs. Sekmadienio ryte greitai užmaišiau tešlą, mergytės pavalgė ir sočios lėkėm į mažos draugės gimtadienį.
Į blynus kokius bekepčiau visuomet pilu aliejų arba tirpintą sviestą. Sviestas praturtina skonį ir suteikia blynams minkštumo, drėgnumo.
Kukurūzų miltai suteikia gražią geltoną spalvą.
Eime gaminti.
Reikės:
- 200 gr graikiškos jogurto
- 1 kiaušinio
- 20 gr. sviesto
- 1 a.š. medaus, sirupo ar cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 4 šaukštai kvietinių miltų
- 3 šaukštų kukurūzų miltų
Gaminame:
- kiaušinį išsukame
- supilame jogurtą, išmaišome
- sviestą ištirpiname, supilame į tešlą
- supilame tirpintą medų, sirupą ar cukrų – išmaišome
- suberiame miltus su kepimo milteliais – išmaišome
Kepame ant keptuvės.
Skanaus 🙂

