Graikiško jogurto blynai

Graikiško jogurto blynai - gardūs ir lengvai paruošiami pusryčiai!

Graikiško jogurto blynai – sekmadieniui! Pas mus tokia sekmadienio tradicija kepti ryte blynus. Blynai – vaikų maistas. Mano panelės labai juos mėgsta. Kepam juos įvairius. Valgome su uogomis. Šaltuoju sezonu valgome savo šaldytas uogas. 

Blynai su graikišku jogurtu – purūs, minkšti ir tikrai gardūs. Sekmadienio ryte greitai užmaišiau tešlą, mergytės pavalgė ir sočios lėkėm į mažos draugės gimtadienį.

Į blynus kokius bekepčiau visuomet pilu aliejų arba tirpintą sviestą. Sviestas praturtina skonį ir suteikia blynams minkštumo, drėgnumo.

Kukurūzų miltai suteikia gražią geltoną spalvą.

Eime gaminti.

Reikės:

  • 200 gr graikiškos jogurto
  • 1 kiaušinio
  • 20 gr. sviesto
  • 1 a.š. medaus, sirupo ar cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 4 šaukštai kvietinių miltų
  • 3 šaukštų kukurūzų miltų

Gaminame:

  • kiaušinį išsukame
  • supilame jogurtą, išmaišome
  • sviestą ištirpiname, supilame į tešlą
  • supilame tirpintą medų, sirupą ar cukrų – išmaišome
  • suberiame miltus su kepimo milteliais – išmaišome

Kepame ant keptuvės.

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Graikiško jogurto blynai
Graikiško jogurto blynai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top