Šventinė silkė - vienas iš tų patiekalų, kuris turi būti ant šventinio stalo!
Šventinė silkė – Velykoms! Taip! Idėja Jums!
Artėja Šv. Velykos ir mano galvoje vis kirba idėjos. Norisi, kad mano tinklaraštyje rastumėte idėjų savo šventei. Paprastų ir lengvai pagaminamų.
Silkės visuomet būna ant šventinio stalo. Ši žuvytė tokia universali, tiek receptų ir variacijų su ja. Nors mano tėvai ruošia tik su aliejumi ir svogūnu, taip mėgsta mano tėtis. Paprastai, bet neprastai – man patinka šis mano lozungas.
Šiandien noriu praplėsti skonių ribas ir pasiūlyti silkę su džiovintomis slyvomis ir grūdėtomis garstyčiomis. Su džiovintomis slyvomis silkę gaminau ne kartą, todėl norėjosi naujo skonio. Nemaniau, kad šis derinys pavyks, tačiau OMG bomba! Suvalgiau visą vienu kartu.. Ups.. Bet tai kaip buvo skanu! Skubu dalintis.
Beje mano silkutės pjaustymo tipsas, užkloti lentelę plevele. Taip lentelė neprisigeria silkės kvapo.
Reikės:
- 200 g. silkės
- pusės nedidelio svogūno (gali būti raudonas)
- saujos kepintų graikinių riešutų
- 8 minkštų džiovintų slyvų
- šaukšto citrinos sulčių
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- a.š. grūdėtų garstyčių
Gaminame:
- silkę supjaustome
- riešutus supjaustome smulkiau
- svogūną supjaustome
- džiovintas slyvas supjaustome
- visus ingredientus sujungiame ir išmaišome
- paliekame bent 2 valandoms pasimarinuoti
Skanių atradimų.