Rikotos sūrio pyragas su mangais - tobulas, lengvas skonis.
Rikotos sūrio pyragas su mangais – ypač lengvas, minkštas, purus. Pagrindui pasirinkau viso grūdo miltų lazdeles, kurios suteikė pikantišką sūrumą. Man labai patinka desertuose jausti sūrų skonį, toks desertas mano skoniu tampa dar gardesnis.
Pyragą gaminau savo atostogų proga, ilgai lauktos, todėl be deserto neįsivaizdavau.
Pagrindui nenorėjau kepti biskvito, parduotuvėje becukrių sausainių neradau, todėl pasirinkau viso grūdo miltų lazdeles. Ir nei kiek nenusivyliau! Gal pagrindas šiek tiek trapesnis, bet skonis kur kas geresnis. Sūrus, traškus prieskonis – tobulai susikomponavo.
Trinti mangai, praturtino ir suteikė lengvo skambesnio.
Lengvai paruošiamas, bet labai gardus.
Reikės:
- 2 mangų
- 150 ml agavų sirupo
- 2 indelių rikotos sūrio po 250 gr
- 200 g. 30% grietinėlės
- 30 g. želatinos
- 240 g. viso grūdo miltų lazdelių
- 100 g. sviesto
- laimo žievelės papuošimui
Gaminame:
Pagrindui:
- lazdeles sutriname
- sviestą ištirpiname
- į lazdeles supilame sviestą ir 50 ml agavų sirupo
- išmaišome, išspaudžiame į formą
- pakepame 10 min 200 laipsnių orkaitėje
Kremui:
- grietinėlę suplakame
- mangus nulupame, supjaustome ir sutriname
- į rikotą įmaišome mangus, 100 ml agavų sirupo, paskui atsargiai grietinėlę
- želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad tik apsemtų. Palaukiame kol išbrinks. Ištirpdiname, tik neperkaitiname.
- šiek tiek palaukiame kol želatina atvės, įmaišome į masę
- supilame masę ant pagrindo
- virš pyrago tarkuojame laimo žievelę
- pašauname į šaldytuvą ar šaldiklį kol sustings
Skanaus 🙂
Kviečiu užsukti į mano parduotuvę Parduotuvė