Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas - minkštas ir drėgnas

Rabarbarų pyragas – nerealiai skanus. Drėgnas, minkštas – tirpstantis burnoje.

Rabarbarų sezonas jau pas mus! Tikrai daugelis savo ar tėvų, draugų daržuose augina rabarbarus. 

Prisimenu vaikystėje būdavo desertas rabarbaras, pamirkytas cukruje. 

Dabar rabarbarai dažnai asocijuojasi su pyragu ir kompotu. 

Man rabarbarus davė mano nuostabi kolegė, pas kurią ir paragavau šio rabarbarų pyrago. Man jis labai patiko, todėl nusprendžiau pasidalinti ir su Jumis. Aišku mano tinklaraštyje karaliauja alternatyvos įprastiems kepiniams, todėl cukrų pakeičiau į agavų sirupą, o paprastus kvietinius miltus į speltos ir kukurūzų miltų miksą. Ir papildžiau dar kelias savo ingredientais tobulam skoniui.

Eime gaminti:

Reikės:

  • 6 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 100 ml agavų sirupo arba stiklinė cukraus
  • 130 g kukurūzų miltų
  • 130 g šviesių speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • pusės apelsino sulčių
  • 70 g alyvuogių aliejaus
  • 12 rabarbarų

Gaminame:

  • kiaušinius gerai išplakame su žiupsneliu druskos (naudojau mikserį)
  • įpilame agavų sirupą
  • išspaudžiame apelsino sultis
  • suberiame miltus ir kepimo miltelius – gerai išmaišome (naudojau mikserį)
  • įpilame aliejų – išmaišome
  • nuo rabarbarų nulupame odeles, supjaustome, įmaišome į tešlą
  • kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min

Skanaus 🙂

Kviečiu užsukti į Skonio burtų parduotuvę Parduotuvė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Pirkinių krepšelis