Moliūgienė su obuoliais, kvepianti apelsinais ir cinamonu
Moliūgienė su obuoliais – mano sekmadienio kūrinys. Ji kvepia apelsinais ir cinamonu.
Sekmadienis buvo lėtas.. Namuose dūzgė švaros diena, o puode kunkuliavo moliūgienė ir skleidė savo apelsino ir cinamono kvapus. Panašiai kaip kavos reklamoje, kai gali keliauti pagal kvapą.. Jis tą dieną lydėjo mano žingsnius.
Dar šiltą moliūgienę popiet nuvežiau draugei, su kuria skanavome kartu su šviežiu naminiu sūriu. Buvo nepaprastai jauki, šilta ir skani mergaičių popietė. Tarp pokalbių ir skanių, sveikų desertų. Yra draugų su kuriais nesimatai kasdien, bet tie reti pokalbiai tokie šilti, artimi ir įkvėpiantys.
Atėjus rudeniui mes turime stiprinti savo imunitetą ir stengtis vartoti mažiau cukraus, nes jis jį slpniną. Todėl aš visada skatinu mažinti cukraus kiekį ir mokytis pajusti tikrą skonį. Todėl savo moliūgienę pagardinau vos keliais arbatiniais šaukšteliais rudojo cukraus.
Natūralus skonis – mano skonis!
Reikės:
(be tikslių proporcijų)
- moliūgo (aš naudojau pusę vidutinio dydžio)
- apie 6 obuolius
- 2 apelsinų sultys
- 1 puodelio vandens
- Ceilono cinamono
- 2 a.š. rudojo cukraus
Gaminame:
- moliūgą išvalome, nupjauname žievelę
- obuolius išvalome, žievelę nupjauname
- smulkiai supjaustome moliūgą, obuolius galima stambiau
- sudedame į puodą, užpilame aplesino sultimis, įpilame vandens
- apibarstome cukrumi ir cinamonu
- uždengus dangčiu troškiname kol suminkštės, maždaug apie valandą
- išsitroškinus patriname šaukštu obuolius
Skanių atradimų 🙂
Daugiau sveikos mitybos receptų