
Lašiša orkaitėje – su sviesto užtepu, gardi ir sultinga.
Lašiša orkaitėje, ją aptepiau sviestuko užtepėlę, todėl ji gavosi dar skanesnė.
Lašiša, man tokia žuvis, kuri pati iš savęs labai gardi, tačiau sviestas bet kuriai kepamai žuviai suteikia labai gerą skonį. Šį sykį pasigaminau sviesto užtepėlę, kuria aptėpiau lašišą. Rezultatas tikrai puikus.
Reikės:
- 4 lašišos kepsnių
- 2 šaukštus sviesto
- šaukšto krapų
- 1 česnako skiltelės
- pusės citrinos sulčių
- 1 a.š. medaus
- prieskonių Pesto a la Calabrese
Gaminame:
- į indelį įdedame minkštą sviestą, įtarkuojame česnaką
- sudedame krapus
- apibarstome prieskoniais
- išspaudžiame citrinos sultis
- įdedame medaus
- išmaišome
- aptepame lašišos kepsnius
- kepame orkaitėje 200 laipsnių, apie 10-15 min.
Svarbu
Lašišos negalima perkepti, kitaip ji bus sausa. Jeigu norime sultingos, nekepkime ilgai.
Skanaus 🙂