
Matcha tortas – lengvai paruošiams ir labai skanus
Matcha tortas – kremas torto nekeptas, labai lengvai paruošiamas ir tikrai labai skanus.
Kodėl Matcha? Kadangi mano kavos ritualus papildė Matcha Latte – tapau šios egzotiškos kavos gerbėja. Sodri, maistinga, su išplaktu augaliniu arba karvės pienu – man ji labai skani. Galite paskaityti apie Matchą naudą ČIA


Šį tortą ruošiau su meile vieno gimtadienio progai. Paruošiau prieš savaitę ir palikau šaldiklyje. Labai gera savybė prancūziškų desertų tame, kad juos galima paruošti iš anksto ir palikti šaldiklyje. Dieną prieš šventę ištraukiame ir paliekame atsilaidinti šaldytuve.
Pagrindui kepiau biskvitą, bet taip pat puikiai tiks ir sausainių su svietu padas. Jam reiktų 400 g gaidelių sausainių ir apie 100 g sviesto (jį ištirpinti)
Biskvitui reikės:
- 4 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 100 g rudojo cukraus
- 120 g miltų
- 50 ml aliejaus
Kepame:
- kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi, plakame apie 5 min
- įpilame aliejų, išmaišome
- suberiame miltus, išmaišome
- kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min., kol paruduos


Kremui reikės:
- 400 g kreminio sūrio Philadelphios tipo
- 150 g cukraus pudros, medaus arba sirupo
- 1 šaukšto Matcha arbatos
- 400 g 35% grietinėlės
- 25 g želatinos ir 100 g vandens tirpinimui
Gaminame:
- želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad išbrinktų
- sūrio kremos lengvai šluotele išplakame su pasirinktu saldikliu
- matcha užpilus šiek tiek grietinėle ištriname, kad taptų vientisa masė
- grietinėlę išplakame iki lengvo standumo
- į kreminę masę įpilame matchą ir gerai išmaišome
- palengvą pilame plaktą grietinėlę ir maišome lėtai ir atsargiai
- želatiną ištirpiname, palaukiame kol lengvai pravės ir pilame į kremą, atsargiai maišydami
- kremą supilame ant biskvito ar sausainių masės
- šauname į šaldytuvą ar šaldiklį, kad sustingtų
Skanaus 🙂
Daugiau sveikos mitybos receptų