Salotos su keptais pomidorais
Salotos su keptais pomidorais, feta ir labai skaniu avokadų padažu. Puikiai tiks tiek prie pietų stalo, tiek lengvai vakarienei.
Salotos gaivios ir labai skanios.
Akovado padažas sukurtas kartu su Žaliųjų alyvuogių užtepėle Ophellia, kuri gaminama pagal Viduržemio jūros regiono namų receptą. Užtepėlė labai skani, sodraus skonio, puikiai tinka skanauti tiesiog užtepus ant riekės duonos. Skonio burtų atrinktas skonis.
Reikės:
- pomidorų
- fetos
- alyvuogių aliejaus
- Prieskonių Persiladas
- rukolos
- avokado
- ketvirtadalio apelsino sulčių
- Žaliųjų alyvuogių užtepėle Ophellia
Gaminame:
- pomidorus supjaustome, fetą taip pat – formoje apšlakstome aliejumi ir kepame 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje
- avokadą sutriname, išspaudžiame apelsino sultis, pagardiname persiladu, įdedame 2-3 šaukštelius alyvuogių užtepėlės
- ant lėkštės išdeliojame rukolą, sudedame keptus pomidorus su feta
- pagardiname persiladu
- sudedame padažą – išmaišome arba kabiname kartu su padažu
Skanaus 🙂