Salotos su keptu varškės sūriu
Salotos su keptu varškės sūriu – kaip paruošti skanias ir sveikas salotas su pomidorais, špinatais, avokadu ir keptu varškės sūriu.
Salotas galite pateikti serviravimo lėkštėje, kaip gražų patiekalą ant šventinio stalo. Salotos su keptu varškės sūriu puikiai tinka kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas, o jos spalvų ir skonio derinys tikrai patiks Jūsų skoniui.
Šias salotas su pomidorais, špinatais, avokadu ir keptu varškės sūriu yra lengva ir greita paruošti. Jos suteiks Jums puikų skonį ir gerą energiją. Gero apetito!
Reikės:
- 10 mažų pomidorų (geriausiai pasirinkite saldžius, spalvotus ir sultingus pomidorus)
- šaukštas polifenolių alyvuogių aliejaus
- 2 saujos špinatų (arba pagal skonį)
- 1 avokado
- 100 g varškės sūrio
- persilado prieskonių pagal skonį
- kepintų moliūgo sėklų
- Pagardai: pagal skonį citrinos sulčių ir balzaminio kremo
Gaminame:
-
Pomidorų paruošimas: Nuplaukite pomidorus šiltu vandeniu. Supjaustykite juos norimu dydžiu. Patariama naudoti aštrų peilį, kad išlaikytumėte pomidorų sultingumą.
-
Špinatai: Nuplaukite špinatus po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Jei norite, galite šiek tiek supjaustyti špinatus, kad būtų lengviau valgyti. Padėkite špinatus į lėkštę.
-
Avokadas: Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką ir supjaustykite.
-
Kepimas varškės sūrio: Kepkite varškės sūrį ant keptuvės su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol jis taps auksinio atspalvio. Tai užtruks apie 3-5 minutes ant vidutinio ugnies.
-
Salotų patiekimas: Ant špinatų lėkštės pridėkite supjaustytus pomidorus, avokadą ir keptą varškės sūrį, keptas moliūgo sėklas. Apšlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, balzaminiu kremu.
Skanaus 🙂