Obuolių pyragas – paprastas ir labai gardus

Obuolių pyragas - paprastas ir labai gardus

Obuolių pyragas – paprastas ir labai gardus!

Obuolių pyragas iškepus – dingo akimurksniu. Norėjome vežti į išvyką, bet neliko ką. 

Obuolių pyragas yra skanus, šildantis skonis, kuris sukelia prisiminimus apie šiltus šeimos susibūrimus. Šiame recepte derinami šviežūs rudeniniai obuoliai su subtiliu cinamono aromatu ir sviestine tešla, kad būtų sukurta tobulai subalansuota skonio ir tekstūros harmonija. Kepdami šį pyragą, galite pamiršti kasdienines rūpesčius ir tiesiog pasimėgauti skania akimirka.

Reikės:

✅ 4 kiaušinių,
✅150 g sviesto,
✅4 šaukštų medaus,
✅miltų apie 180 g. (kiekvieni miltai skiriasi, aš naudoju ūkininkės ekologiškus, tad jie vėl kitaip naudojasi, tešla turi lengvai maišytis šaukštu)
✅žiupsnelis druskos
✅a.š kepimo miltelių
✅obuolių – kuo daugiau, tuo skaniau (naudojau be žievelės, maždaug 5)
Obuolių pyragas

Gaminame:

✅medų su sviestu ištirpiname, palaukiame kol pravės
✅kiaušinius su žiupsneliu druskos gerai išplakame mikseriu
✅sujungiame kiaušinius su sviestu, medumi
✅suberiame cinamoną, miltus su kepimo milteliais, išmaišome
✅obuolius smulkiai supjaustome, sujungiame
✅kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol apskrus, man kepė apie 40 min.

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Obuolių pyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top