Žuvienė iš upėtakio

Žuvienė iš upėtakio - labai gardi, sodri ir kvapni.

Žuvienė iš upėtakio – sodri ir labai gardi sriuba. Prisipažinsiu nesu žuvienių megėja, tačiau ši tikrai buvo labai gardi. Šią sriubytę valgė ir mano pupos, sakė labai skani sriuba. Manau vaikų įvertinimai didžiausias pliusas. Mano panos tikrai ne iš tų valgių vaikų, kurie valgo viską, tad jų įvertinimas labai reikšmingas.

Parduotuvėje pirkau visą upėtakį, kurį supjausčiau kepsniukams, o galvą ir uodegą pasilikau sriubai.

Sriubytė kreminė, gražios geltonos spalvos dėl sriubai parinktų gardžių prieskonių. Nasi Goreng – vienas populiariausių prieskonių. Rytuose labai populiarus patiekalas Nasi Goreng, išvertus reiškia kepti ryžiai. Šio patiekalo pagrindu sukurtas prieskonių mišinys. Nasi Goreng: Svogūnai, rapsų aliejus, ciberžolė, česnakai, imbieras, čili.

Eime gaminti ir ragauti.

Reikės:

  • upėtakio galvos ir uodegos
  • 3-4 bulvių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 cukinijos
  • 1 morkos
  • pusės puodelio ryžių
  • 4 šaukštų konservuotų kukrūzų
  • 2 šaukštai lydyto sūrio
  • Nasi Goreng prieskonių, druskos
  • krapų

Gaminame:

  • Žuvį užpilame vandeniu, kai užvirs nupilame ir įpilame švaraus vandens
  • Supjaustome daržoves kūbeliais, svogūną ir česnaką smulkiau
  • Kai žuvis užvirs, sudedame daržoves ir ryžius
  • Daržovėms, ryžiams ir žuviai išvirus ištraukiame žuvį, išdorojame ją ir žuvies gabaliukus sudedame atgal į puodą
  • Įdedame kukurūzus, suberiame prieskonius, lydytą sūrį –  išmaišome
  • Pagardiname krapais

Skanių atradimų

žuvienė iš upėtakio

2 komentarai apie “Žuvienė iš upėtakio”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top