Grikių duona
Grikių duona – lengvai paruošiama, visiems mėgstantiems grikius tikrai patiks. Grikiai nuostabios kruopos, juose daugybė maistinių medžiagų, nėra glitimo ir yra puikus antioksidantų šaltinis.
Receptu pasidalino Ingrida, ačiū tariu. Mūsų sveikos mitybos grupė tiek daug šaunių idėjų pakuždėjo man, kad kaskart džiaugiuosi pasiryžusi šiam iššūkiui.
Duona puiki, netrupanti, tvirta. Puikiai tinka pusryčių sumuštinukams. Kviečiu išmėginti.
Reikės:
- 500 g. neskrudintų grikių kruopų
- sėklų pagal skonį, pas mane: saulėgrąžos, kanapių sėklos (nelukštentos), linų sėmenys
- žiupsnelio druskos
- šaukšto medaus
- vandens
Gaminame:
- grikius iš vakaro užpilame vandeniu, turi apsemti
- ryte nupilame vandenį, grikius sutriname blenderiu
- sudedame į masę sėklas, druskytę ir medų – gerai išmaišome
- supilame į formą, uždengiame ir paliekame iki vakaro
- vakare kepame 200 laipsnių orkaitėje, apie 30-40 min., kol apskrus.
Skanaus 🙂