Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis

Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis

Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis

Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis – labai gardūs! Minkšti, sodraus skonio, daug prisirpusių aviečių – tobula.

O kodėl gi rytą nepradėjus nuo keksiukų? Ech juk galima kartais sukurti mažą išimtį, turint laiko? O keksiukai baltyminiai, puikiam ryto startui. Ko ir reikia prie pusryčių stalo, gerų maistingų pusryčių.

Pas mane šiemet labai gausu aviečių, sirpsta, jau ir žiemai šaldau, nes nesuvalgome, o atrodo tik 6 krūmeliai 🙂 Tai kodėl gi ir keksiukų neiškepus? Aišku tiks ir kitos uogos.

Reikės:

  • 250 g. rikotos sūrio
  • 200 ml. avižinių miltų
  • 2 kiaušinių
  • medaus, aš naudojau tik 1 a.š., tikrai nebūvo saldūs, tad jeigu Jūs valgote saldžiai dėkite daugiau 🙂 o aš nevalgau saldžių kepinių 🙂
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • aviečių ar kitų uogų, kuo daugiau, tuo skaniau 🙂 aš puodelį įdėjau 🙂

Gaminame:

  • kiaušinius išsukame su žiupsneliu druskos
  • įdedame rikotą, išmaišome
  • suberiame miltus su kepimo milteliais, išmaišome
  • įpilame aliejų, išmaišome
  • sudedame uogas, išmaišome
  • aš kepiau karšto oro gruzdintuvėje 180 laipsnių, 20 min. Galima kepti ir orkaitėje.

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis

Naudoti produktai iš www.skonioburtai.lt

Ypač tyras alyvuogių aliejus
Ypač tyras alyvuogių aliejus OLEOSOPHIA
žalioji arbata
Žalioji arbata – Minty Green

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top